AR funkciót kap a Google Maps!

írta: Viktor

A kiterjesztett valóság egyre inkább kezd elterjedni az okostelefonok körében. Még azért nincs ilyen applikációkkal teli az App Store és a Google Play, de szépen sokasodnak az AR-t támogató programok.


Természetesen a Google sem marad ki ebből a mókából. Az utcaképet egy kicsit megtuningolják és plusz információkkal lát el minket a rendszer. Minden részlet még nem derült ki mert csak egy szűk kör számára lett elérhető az AR-t hozó frissítés. Valószínűleg a tesztidőszakot követően az összes felhasználó tudja majd használni.

Sajnos a dolog csak úgy működik ha a telefonunkat magunk elé tartjuk, ebből pedig rengeteg balesetre lehet számítani. Az alkalmazás elindítását követően a Google elvileg felismeri a körülötted lévő házakat és ezek után mutatja merre kell menned. Nyilván nem fog minden eszközön működni a dolog, hiszen az AR-hez azért kell erőforrás. A másik hátránya, hogy az akkumulátort villámgyorsan fogja meríteni. A Google Maps-on lévő információk, nyitvatartási idő, értékelések megjelennek ha például a telefonunkat egy étterem felé tartjuk.A szolgáltatás elég ígéretesnek tűnik, de valószínűleg csak a nagyvárosokban tudjuk majd teljesen mértékben kihasználni. Az elkövetkezendő hónapokban több ilyen alkalmazásra is lehet számítani, köztük játékokra is. Ebben a szekcióban rengeteg pénz van, nyilván ezt a fejlesztők is érzik. A WSJ készített egy közel két és fél perces videót a Google Maps AR-t használó verziójáról érdemes megnézni.

forrás: wsj

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.