Az Android 16 is elérhető lesz a Samsung mobilokon és 2027-ig kapnak szoftveres támogatást

A Samsung mobilok egy része négy évig megkapja a legújabb Android frissítést és öt évig a biztonsági frissítésekkel sem lesz gondunk.

crypto50

A Samsung szoftveres fronton sokat fejlődött az elmúlt években. A vállalat tanult a Touchwiz idején elkövetett hibáiból, és úgy döntött, hogy megújítja szoftveres részlegét. A korábbi felhasználói felületből, a Touchwizből végül a One UI lett. A One UI új lapot nyitott a Samsung történetében az Android rendszert illetően, ennek köszönhetően adott időközönként mindig számíthatunk egy új frissítésre. Tavaly a Samsung úgy döntött, hogy megerősíti az ügyfelekkel való kapcsolatát, és négyéves szoftveres támogatást ígért telefonjaihoz és táblagépeihez. Egyes esetekben ez 3 nagyobb operációs rendszerfrissítést és négy évnyi biztonsági javítást jelent. A kötelezettségvállalás a zászlóshajókra és néhány Galaxy A és M sorozatú okostelefonra vonatkozott. Most azonban a vállalat a zászlóshajókhoz még ennél is tovább tenné elérhetővé a frissítéséket.

galaxy-s22-series

A Galaxy Unpacked 2022 keynote során, ahol a Samsung bemutatta a Galaxy S22, S22+, S22 Ultra és a Galaxy Tab S8 sorozatot, a vállalat a zászlóshajókra vonatkozó ötéves Android-frissítéseket is bejelentette. Így a most bejelentett Galaxy S22 és Galaxy Tab S8 modellek az Android operációs rendszer 4 új generációját – négy nagy Android-frissítést – kapnak. Ennek eredményeképpen ezek a készülékek, amelyek Android 12-vel indulnak, az Android 13, Android 14, Android 15 és az Android 16 rendszert is megkapják. A biztonsági javítások további egy évig vagyis 2027-ig érkeznek.

A 2021-ES ÉS 2022-ES SAMSUNG ZÁSZLÓSHAJÓK 2027-IG KAPNAK FRISSÍTÉSEKET.

A jó hír nem csak a 2022-es sorozatú zászlóshajókra vonatkozik. Ugyanez a szoftveres támogatás ugyanis a 2021-es zászlóshajókra is vonatkozik majd. Ez a Galaxy S21 sorozatra és a Galaxy Z3 termékcsaládba tartozó készülékekre is vonatkozik. Érdemes megjegyezni, hogy ez a Galaxy S21 FE-t is magában foglalja, mivel az technikailag az S21 sorozat része. Ami a Galaxy S20 és a régebbi összecsukható modelleket illeti, azok továbbra is a 4 éves menetrend részei lesznek.

samsung-galaxy-s21-fe-1

Ez egy figyelemre méltó elkötelezettség, és mondhatni ez az első az iparágban. Eddig egyik Android OEM sem kínál ötéves Android-frissítéseket. Láttunk olyan cégeket, mint a Xiaomi, akik kiterjesztették a frissítési terveiket, és ezzel a Samsung által megkezdett trendbe szálltak be. Most az idő fogja megmutatni, hogy több vállalat is ilyen szintű támogatást kínál-e okostelefonjaihoz. Ez minden bizonnyal a Samsung javára fog válni, mivel a dél-koreai gyártó több olyan ügyfelet fog vonzani, akiknek fontosak az Android frissítések. Azok a felhasználók például, akik mindig a legfrissebb Android-verziót szeretnék használni, mostantól a Samsung zászlóshajóit látják majd a legjobb választásnak.