Az Apple frissíti az AirTag-eket

apple

Az adatvédelem javítása érdekében az amerikai technológiai óriás frissíti az AirTag-eket illetve egy Andoridot érintő applikáción dolgozik.

INLOCK

Az AirTag nyomkövetők frissítése már június 3-án megkezdődött a CNET beszámolója alapján. Az új frissítésnek köszönhetően az Apple az adatvédelmet javító módosításokat hajtott végre. A nyomkövetést észlelő funikció, amely eddig 3 napig nem jelzett a felhasználónak, most módosításra került. Így mostantól nem kell 3 napot várni a jelzésre, hiszen 8 és 24 óra közötti idősávban véletlenszerűen jelez a felhasználójának.


Az Apple állítása szerint egy másik fontos projekten is dolgoznak a frissítés mellett, mégpedig egy Andoridos eszközökön működő alkalmazáson. Az applikáció a „Find my Network” hálózatot használó AirTag-ek és más nyomkövető eszközök kiszűrésére lenne hivatott. Az alkalmazás már tesztelés alatt van és várhatóan az év vége felé már a felhasználók számára is elérhetővé válik.

A bejelentett változások amelyek a frissítéssel érkeznek nagyjából 1 hónappal az AirTag-ek értékesítését követően érkeznek majd meg a felhasználókhoz. Bár az iparági elemzők szerint az AirTag-ek sokkal erősebb védelemmel rendelkeznek mint a versenytársak termékei, viszont ez még mindig nem elegendő ahhoz, hogy megvédjék felhasználóikat.

A tech óriás nem közölt eddig sok információt a projekt alatt lévő Android alkalmazásról, de bízunk benne, hogy a vállalat közelgő fejlesztői konferenciáján azaz a WWDC-n már több információ megosztásra kerül a nagyérdeművel.

Forrás: cnet