Az Apple ismét büntetést fizethet a Samsungnak

A Samsung Display a kijelző gyártásban vezető pozíciót tölt be a globális piacon. Az Apple iPhone 12-es szériában is a Samsung által gyártott OLED panelek kapnak helyet. A januári jelentések szerint 9%-kal csökkentek a Samsung OLED panel szállítmányok.

Az Apple az egyik legsikeresebb technológiai cég a világon. Az, aki a cég alkatrész-beszállítói közé tartozik, garantálhatja a folyamatos bevételt egész évben. Jelen esetben az iPhone 12 széria készülékeibe szállít kizárólagosan a Samsung OLED paneleket. A Samsung Display jelentései szerint a cég év elején 9%-os piaci részesedés csökkenéssel kezdett. Ez nagyrészt az iPhone 12 mini modellek iránti gyenge keresletnek tudhatóak be. A Samsung 53 millió OLED panelt szállított le. Ez a Samsung Display kijelző értékesítésének a 85%-át tette ki. Összességében az OLED és LCD panelek leszállításában a cég megtartotta a piacvezető pozíciót. A Samsungot követte a BOE és a Tianma.

Még nem világos, hogy az Apple-nek büntetést kell fizetnie, viszont erre volt már eset az együttműködésük történetében. 2019-ben az Apple 684 millió dollárt fizetett a Samsung-nak, mivel nem teljesítette azokat a feltételeket, amit a szerződésben megkötöttek. Jelen esetben is fennáll ez a helyzet, akkor, ha az év további részében hasonlóan kevesebb iPhone mobiltelefon fogy az elvártnál.

Forrás: Sammobile