Újabb egészségügyi funkcióval bővülhet az Apple Watch

Az Apple Watch népszerűsége egyelőre töretlennek tűnik, egyik gyártó sem tudja még csak megközelíteni sem azokat az eladási számokat, amit a cupertinoi-ak okosórája produkált az elmúlt években.


Nagyjából két éve a glasgowi egyetemen arról beszélt Tim Cook, hogy belátható időn belül a vércukorszintet is mérni tudják majd az egyes okoseszközök. Az Apple-nél állítólag egy egész csapat dolgozik ezen, és úgy tudni, hogy abszorpciós spektroszkópiával mérnék meg a vér glükózszintjét. Ez mondjuk egy korábbi szabadalom, tehát nincs kizárva, hogy azóta már találtak valami más megoldást erre.

A napokban egy újabb szabadalmi kérvényt nyújtott be az Apple az Egyesült Államok Szabadalmi hivatalához, az akaratlan izommozgások megfigyelésével, a leírás alapján akár a Parkinson-kórt is tudná diagnosztizálni az Apple Watch és a betegség aktuális állapota is nyomon követhető lenne. A kapott adatokat az egységesített diszkinézia pontozó skála alapján figyelné az algoritmus, ami nagy segítség lenne a kezelőorvos számára.

Egy ilyen szabadalom benyújtása azért még nem jelenti azt, hogy a közeljövőben előrukkolnak majd ezzel a technológiával. Első körben inkább a vércukorszint mérésére szolgáló fejlesztésre lehet számítani.