Az USA kiterjesztette a Huawei-re is vonatkozó befektetési tilalmat

huawei

A legtöbb kínai vállalattal nem szimpatizál az USA vezetése, ezt már többször kifejtették a világnak. Most egy újabb intézkedést hoztak ellenük.

INLOCK

Joe Biden elnök bejelentette, hogy 2021. augusztus 2-től betiltja a befektetéseket 58 kínai nagyvállalatnál és köztük a Huawei-nél. Az új határozatban szerepel, hogy az amerikai befektetők nem fektethetnek bele olyan vállalatba, amik valamilyen szinten kapcsolatban állhatnak a Kínai Kommunista Párttal.

A listán még szerepel a China Mobile, a chipgyártó SMIC és több olyan vállalat, ami a kínai védelmi szektorba tartozik. Egy amerikai tisztviselő azt is megerősítette, hogy még több kínai vállalat kerülhet fel erre a listára az elkövetkező hónapokba.

biden

Joe Biden elnöknek ez volt a nyilatkozata:

“Megállapítottam, hogy a kínai megfigyelési technológia használata a Kínai Népköztársaságon kívül, valamint a kínai megfigyelési technológia fejlesztése vagy használata az elnyomás vagy az emberi jogok súlyos megsértésének megkönnyítése érdekében szokatlan és rendkívüli fenyegetéseket jelent…” “ezennel kiterjesztem az 13959 végrehajtási rendeletben kihirdetett nemzeti veszélyhelyzet alkalmazási körét e fenyegetések kezelése érdekében.”

Ebből a lépésből azt lehet leszűrni, hogy a Biden kormány folytatja azt, amit a Donald Trump által vezetett kormány elkezdett. Azoknak, akiknek befektetése van a listán szereplő vállalatokban egy évig van lehetősége eladni és kereskedni ezekkel a részvényekkel.

Arról nincs hír, hogy más kínai mobiltelefongyártók is felkerülhetnek még a listára avagy sem. Se arról, hogy a kínai alkalmazások, mint a Tik-Tok úgy járhatnak-e, mint a Huawei. Ha további információkat tudunk meg, akkor megosztjuk veletek.

Forrás