Bemutatkozott a Honor 20 Lite Youth Edition

honor-20-lite-ye-cover

A Honor 20 széria egy újabb készülékkel bűvölt, mutatjuk mit tud a ma debütáló Honor 20 Lite Youth Edition.


A Honor-tól nem áll messze különböző Youth Edition-ok vagy picit magyarra fordítva ifjúsági kiadások piacra dobása Kínában. Ezúttal a Honor 20 Lite kapott egy ilyen változatot, ami hardveresen több dologban is eltér az alap Honor 20 Lite-tól. Az újdonság egy leheletnyivel nagyobb, szám szerint 6,3 hüvelykes 20:9-es képarányú Full HD+ felbontású AMOLED kijelzőt kapott. Ennek a felső sávjában lévő félkör alakú kameraszigeten egy f/2.0 rekeszértékű 16 megapixeles szelfikamerát találunk. A hátlapon lévő főkamera is erősebb lett mint az alap Honor 20 Lite esetében, a 24 megapixeles modult 48 megapixelesre cserélte a gyártó, a másik két másodlagos kamera maradt ugyanaz, tehát továbbra is egy 8 megapixeles ultra széles látószögű és egy 2 megapixeles mélységérzékelős szenzor áll rendelkezésünkre. Szembetűnhet továbbá, hogy a hátlapon már nincs ujjlenyomat olvasó, ezt a Honor a kijelzőbe építette.

honor-20-lite-ye-1

A számítások végrehajtásáról továbbra is Kirin 710 lapka gondoskodik, mellé maximum 8 GB RAM-ot és 128 GB-os tárolót kaphatunk, ami szintén egy kis fejlődésnek mondható, mivel a Honor 20 Lite, 4 GB RAM-ot tudhat magáénak. Természetesen a Youth Edition-t is be tudjuk szerezni különböző memóriakombinációkkal. Van belőle 4/64 GB-os, ezért átszámítva 60 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek. A 6/64 GB-os variánsért 63 forintnak megfelelő kínai jüanba kerül, a 8/128 GB-os modell pedig kb. 80 ezer forintba.

honor-20-lite-ye-2

Az akkumulátor kapacitást is megtuningolták egy kicsit, az eddigi 3400 mAh-s telep helyett már egy 4000 mAh-s akkut pakoltak a készülékbe. Ráadásul ezt USB Type-C csatlakozón keresztül már 20W-os gyorstöltéssel tudjuk táplálni. A Honor 20 Lite Youth Edition Android 9 Pie rendszerrel, EMUI 9.1 kezelőfelülettel, fekete, zöld és kék-rózsaszín színekben kerül majd forgalomba október 25-ről, de az első körben biztos, hogy csak Kínában lehet beszerezni. A globális startról még nem érkezett semmi hír.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.