Bemutatták az első HarmonyOS-t futtató eszközöket

honor-vision-cover

Megérkeztek az első olyan eszközök, amik a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszerét futtatják, itt a Honor Vision és a Honor Vision Pro!

Már a Huawei fejlesztői konferencia első napján bejelentették, hogy rövid időn belül megérkeznek az első olyan eszközök, amiken a Huawei féle HarmonyOS-t találjuk. A korábbi pletykák beigazolódtak, valóban a vállalat almárkájának televízió készülékéről volt szó. Egyből két modellt kaptunk, melyek a Honor Vision és Honor Vision Pro neveket kapták. Mindkettő 55 colos és 4K felbontású IPS panelt használ. Látószöge 178 fokos, képernyő/test aránya pedig 94 százalékos. A nemrégiben bemutatott Honghu 818 processzor dolgozik mindkét TV-ben, melynek teljesítménye a mai okostelefonokéval vetekszik.

honor-vision-1

Eltérés a Pro és az alapmodell között, hogy a Pro variáns egy pop-up kamerát is kapott, akár csak a Huawei P Smart Z. Ennek köszönhetően 1080p videóhívás is lebonyolítható rajta. Illetve arc alapú azonosításra is képes, továbbá 10 fokkal dönthető is a modul, ha valaki esetleg falra tenné a televíziót. A Pro az alap 4 db 10W-os hangszóró helyett 6 darabot kapott, valamint a belső tárhelye is több, ami 16 GB helyett 32 GB-ot jelent. Viszont a rendszermemórián nem változtattak, így itt is 2 GB áll rendelkezésünkre.

Első körben csak Kínában lehet megvásárolni a Honor televízióit, hazai megjelenésről egyelőre nem esett szó. Az alapmodell ára átszámolva 156 ezer forint, a Pro változatért pedig 197 ezret kell fizetni Kínában.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.