Csökkent a globális okostelefon gyártás

A vállalatok az előző negyedévben kevesebb okostelefont gyártottak le, mint a 2022-es évben, több okból is kifolyólag. Mutatjuk, hogy mit kell tudni a jelenlegi helyzetről.

Valószínűleg mindenki tisztában van a világgazdasági helyzetről, ami nem feltétlenül mutat javulást, amire ráhatással van a koronavírus és az ukrán háború is.

Ennek ellenére még mindig termelnek a vállalatok, viszont több cég is visszafogottan, ugyanis a helyzetből adódóan kevesebben vásárolnak világszerte.

Forrás:gsmarena

A Trendforce, aki egy nagy elemző cég, nemrég közzétette azt a listát, amiben az látható, hogy a 2022 harmadik negyedévhez képest, a 2023 negyedévben mennyi okostelefont gyártottak le a legnagyobb vállalatok. Itt az látható, hogy július és szeptember között összesen 289 millió darab jött le a gyártósorokról, ami 0,9%-os negyedéves és 11%-os éves csökkenést jelent. A forrás megjegyzi, hogy ez annak köszönhető, hogy a gyártók a meglévő készleteiket próbálják kitolni, hogy ne ragadjon rájuk.

A közzétett rangsort a Samsung vezeti, a maga 64,2 millió darab legyártott termékével, a második helyen az Apple áll 50,8 millió darabbal, a harmadik helyet pedig a Xiaomi foglalja el, ami mögött a Oppo és a Vivo kapaszkodik a mezőnyre.


Forrás