DDoS támadás érte a PUBG mobile-t – a fejlesztők dolgoznak a probléma megoldásán

pubg-mobile-cover

A PUBG Mobile csapata közösségi médián keresztül osztotta meg, hogy több hullámban zúdítottak rájuk DDoS támadást, aminek következtében egyes játékosokat ledobtak a szerverekről.

gearbest_banner_Redmi_9a

Elismerve a problémát a csapat megosztotta, hogy dolgoznak a megoldáson. Ezenkívül a PUBG Mobile azt is kijelenti, hogy a jelenlegi legújabb csalás elleni frissítés hamarosan érkezik. Addig a biztonsági csoport több tagját bízták meg a hackerek és a csalók megállításával. A fentieket megerősíti a csapat legújabb tweet-je, miszerint továbbra is dolgoznak az ügyön, valamint megosztották Facebookon és Discordon is, hogy hamarosan megjelenik egy új csalás elleni javítás. Amíg a javítás el nem készül, egy nagyobb biztonsági csapat dolgozik a csalók ellen. “A játékosainkhoz hasonlóan mi is mindig zéró tolerancia politikát folytattunk a csalás ellen” – teszi hozzá a csapat.

Pubg-mobile

Extra információ: Indiában szeptemberben betiltották a PUBG Mobile alkalmazást, és eltávolították a Google Play áruházból, illetve az Apple App Store-ból. Aközé a 118 alkalmazás közé tartozott, amelyeket a kormány betiltott. A játék mögött álló dél-koreai cég egysége, a PUBG Corp ekkor bejelentette, hogy a Tencent Games-nek már nem ad jogot a játék indiai forgalmazására. Egy friss jelentés azonban kijelenti, hogy ez az új tulajdonosi struktúra a játék erőszakos jellege miatt valószínűleg nem változtatja meg azonnal a dolgokat.