Egy korszag vége: eltűnhet a repülő üzemmód

Forrás:gizmochina

A napokban egy érdekes hír jelent meg, ami szerint a következő évtől kezdve megszűnhet a repülő üzemmód kötelező használata a levegőben. Mutatjuk, hogy mit kell erről tudni.

Ha valaki repült már, akkor biztosan emlékszik arra, hogy a repülőgépeken az okostelefonokat repülő üzemmódba kell rakni, hogy ne zavarjon be az érzékelőkbe.

Persze a repülő üzemmódot más is ismerheti, hiszen a főbb beállítási funkciók között ott van ez a mód és ha valaki bekapcsolja, akkor nem fogják elérni, ami jó lehet akkor, ha nem szeretnék üzeneteket kapni, illetve hívást sem.

A funkció valószínűleg megmaradhat, de minden bizonnyal át fog alakulni, hiszen 2023. június 30-tól egy korszaknak vége lesz, ugyanis az Európai Unión belül már a repülőgépeken is lehet majd szabadon internetezni, valamint telefonálni. A forrás szerint ettől kezdve a repülőképeken használhatják majd az 5G frekvenciákat, ami biztosítja majd a gyors letöltési sebességet is, így a minőség magasabb szintű lesz.

Arról egyelőre még nincs pontos információ, hogy ez mennyire befolyásolhatja majd a légi közlekedést, de valószínűleg tesztelték, így nem lehet majd vele gond. Ha az üggyel kapcsolatban megtudunk még valamit, megírjuk nektek.


Forrás