A koronavírus miatt elmarad idén az IFA

ifa berlin

A koronavírus már több, mint egy éve nagy hatással van az emberek életére és az események megszervezésére. Idén is folytatódik a tendencia.

INLOCK

A vírushelyzet a tavalyi évben teljesen átalakította az események megszervezését a technológia világában is. Nagyon sok bemutató és esemény maradt el. Amiket megtartottak, azok is inkább online formában történtek meg. Ezt idén is folytatták a telefongyártók, hiszen online formában mutatták például a Samsung Galaxy S21 szériát és a Xiaomi 11-es szériáját is. A COVID 19 szinte mindenre hatással van és nem lehet tudni, hogy milyen változások történnek még a jövőben. Emellett azt sem lehet tudni, hogy meddig terjed még a járvány.

IFA 2021

ifa 2021

Ennek tudatában a bizonytalanságra hivatkozva a Messe Berlin és a gfu Consumer & Home Electronics GmbH hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy eltörölték a 2021 IFA tech expót, amit Berlinben rendeztek volna. A fő indok az volt, hogy a délkelet-ázsiai mutáns vírusok gyorsan változnak és terjednek. Emellett az oltási programok sebességét sem lehet meghatározni, hiszen jelenleg nincs elég vakcina és a gyártást több tényező is befolyásolja. A bizonytalanságok a nagyvállalatok körében bizonytalanságokat szültek. Vártak azzal, hogy elkötelezzék magukat a részvétellel, hiszen az utazási szabályok folyamatosan változnak világszerte.

A másik, meglehetősen nyomós érv, a tech expó halasztását illetően az, hogy Németországban oltóközpontot alakítottak ki, azon a területen, ahol az expót megszokták rendezni. Ez várhatóan szeptemberig nem fog megszűnni, ezért új helyszínt is kellett volna találni a rendezvénynek.

Az IFA rendezvényt 2022-re csúsztatták át, amire a szervezők már most teljes erőbedobással készülnek. Már ki is tűzték a hivatalos dátumokat. A következő évben az esemény szeptember 2. és szeptember 6. között kerül majd megrendezésre.

Itt a hivatalos közlemény, amit az IFA saját weboldalán adtak ki:

„A döntést közegészségügyi szakértőkkel és több érdekelt féllel folytatott részletes beszélgetések után hozták meg. Végül számos kulcsfontosságú globális egészségügyi mutató nem haladt olyan gyorsan a helyes irányba, mint remélték – az új COVID-19 változatok gyors megjelenésétől, például Dél-Ázsiában, a vakcinázási programok világszerte való bevezetésének sebességével kapcsolatos folyamatos bizonytalanságokig.”

Forrás

MEGOSZTÁS
GSMring