Elon Musk megvásárolta a Twitter-t

A mai világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk, a napokban hivatalosan is megvásárolta a Twitter közösségi oldalt. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

A Twitter az egyik legnépszerűbb közösségi alkalmazás a világon, az európai régióban viszont nem nagyon van elterjedve, Magyarországot pedig egyértelműen a Facebook uralja.

Amerikában a Twitter-en tesznek közzé politikusok közleményeket, valamint sokan ott nyilvánítják ki véleményüket, nagyobb dolgokról is.

Talán ebben is történhet változás a napokban történt események hatásár, ha az új tulajdonosnak nagyobb szándékai lesznek a platformmal.

Már lassan néhány hete lehetett arról olvasni, hogy Elon Musk a Tesla tulajdonosa megvásárolta a Twitter 9%-át, így a legnagyobb részvényessé vált a cégnél. Ezt követően pedig a napokban már azt olvashattuk, hogy Elon Musk megvette az egész platformot, potom 15 billió forintért, azaz 44 milliárd dollárért.

A vásárlás után az alábbi Twitter bejegyzést tett közzé a cég új tulajdonosa:

“Remélem, hogy még a legnagyobb kritikusaim is maradnak Twitteren, mert ezt jelenti a szólásszabadság.”

Állítólag az idén végbe mehet az egész felvásárlási folyamat, így a következő pár évben már biztosan érezhető lesz a változás hatása. Kérdés, hogy Musk kritikusai maradnak-e a platformon, valamint az is kérdéses, hogy mennyire akarja majd megváltoztatni az oldal működését.


Forrás