Elsőre nem is tűnik rossznak az LG új mobilja

Az LG megerősítette, hogy hamarosan érkezik a Velvet névre keresztelt okostelefon, ami egy jelentős stratégiaváltás részeként a G széria helyébe próbál majd lépni.


Az elmúlt napokban rengeteg hír befutott a különleges készülékről, a látottak és hallottak alapján úgy tűnik a specifikációk helyett, inkább a dizájnra helyezi a hangsúlyt a kisebbik dél-koreai gyártó. A Velvet állítólag egy 5G képes felső-középkategóriás telefon lesz Snapdragon 765G rendszerchippel és három darab hátlapi kamerával. A most kiszivárgott sajtófotók arról árulkodnak, hogy a képarány 21:9-es, ez nem lenne teljesen új az LG-től, mivel már 2009-ben is dobtak piacra hasonló mobilt, ez volt a BL40 New Chocolate, ami valószínűleg többeknek ismerős lehet. A maga idejében ez meglehetősen merész lépés volt, manapság már nem nagy újdonság a 21:9, a Sony legújabb telefonjai is ilyen extra hosszú kialakítást kaptak.

A képek alapján leszögezhető, hogy a Velvet előlapja és hátlapja is ugyanolyan mértékben ívelt és egy meglehetősen szimmetrikus eszközre számíthatunk. A kijelző bal felső sarkában kap helyet az előlapi kamera, aminek felbontása egyelőre ismeretlen. Hasonló a helyzet a három hátlapi szenzorral, – ezekről sem tudunk semmit – amik egymás alatt helyezkednek el ugyan, de külön kameraszigeten, ezzel meglehetősen egyedi dizájnt adva az LG újdonságának. A mobil kamerarendszere a Raindrop fantázianevet kapta ez magyarul esőcseppet jelent, feltehetően onnan jött a dolog, hogy zuhanó esőcseppet imitál a modulok elrendezése.

Színek tekintetében lila, vörös, kék, fekete és fehér variánsokra biztos számíthatunk. A bemutató május 15-én lesz, addig még bő egy hónap hátra van, valószínű nem most hallunk utoljára a Velvet-ről. Ha a névből és a dizájnból valakinek nem lenne leszűrhető, a mobillal elsősorban a hölgyeket célozná meg a gyártó.