Find X2 Lite: Négy kamerás, 5G képes mobillal erősít az Oppo

Talán a válságnak is köze van ahhoz, hogy ez eddig csak felsőkategóriás mobilokkal operáló Find X sorozatba most egy megfizethető készülék is érkezett Find X2 Lite néven.

A Find X2 és Find X2 Pro március elején debütált, és most a semmiből befutott melléjük a Lite verzió is, gyengébb hardverrel, kamerákkal és kijelzővel. Dizájnban nem okoz csalódást a kínai gyártó, az eszköz alumíniumból készült keretet, és üveg házat kapott, a védelemről elől-hátul Gorilla Glass 5 gondoskodik. A megjelenítő egy 6,4 hüvelykes AMOLED panel 1080 x 2400 pixel felbontással és, 20:9-es képaránnyal. Van kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó, viszont a 120 Hz-es képernyő már nem fért bele a keretbe, kénytelenek leszünk 60 Hz-el beérni.Find X2 Lite

Az előlapi kamera 32 megapixeles lett, a hátlapon pedig négy szenzor dolgozik. A modulok egymás alatt helyezkednek el a függőleges kialakítás tehát maradt. A főkamera 48 megapixeles, f/1.7-es blendével, van még továbbá egy 8 megapixeles széles látószögű lencse, valamit egy 2 megapixeles monokróm és egy 2 megapixeles mélységérzékelő.

A rendszerchip az 5G képes Snapdragon 765G, a RAM mérete 8 GB, tárhelyből pedig 128 GB-ot kapunk. A mobil a rendelkezésre álló sávszélesség függvényében vált a 4G és 5G hálózat között. Az Oppo szerint ezzel a megoldással akár 30 százalékkal is növelhető az üzemidő. Az akkumulátor kapacitása 4025 milliamperóra, ha lemerül a telep sincs gond, mivel támogatott a 30 wattos VOOC Flash 4.0 gyorstöltés, ezzel mindössze 20 perc alatt 50 százalékos töltöttségi szintet érhetünk el.

Gyárilag Android 10-zel és Color OS 7 rendszerrel érkezett az Oppo Find X2 Lite. A készülék Európában gyöngy fehér és holdfény fekete színekben lesz megvásárolható 499 eurós áron, ami átváltva 176 ezer forint.