Fontos dolog változik meg a YouTube alkalmazásban

youtube
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Egy régi funkció fog megváltozni a YouTube alkalmazásban hamarosan, amit a készítők a hivatalos csatornájukon jelentettek be. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

A YouTube alkalmazás az egyik legnépszerűbb platform, amit világszerte több millióan használnak és néznek. Népszerű minden korosztály számára emellett a cégek is kiemelkedően fontos marketing felületnek használják. Sőt a legtöbb a terméket a pandémia időszak miatt, már itt jelentenek be hivatalosan, online előadások keretein belül.

Természetesen ahhoz, hogy folyamatosan a csúcson tudjon maradni egy alkalmazás fejlődnie kell és hogy ne lehessen megunni, változtatásokat kell rajta véghez vinni. Már jól megszokhattuk azt, hogy tudunk valamit értékelni az interneten, különböző módokon. Tudunk kommentelni, emellett kedvelhetjük a tartalmakat vagy éppen dislikeolhatjuk őket.

youtube

A YouTube hivatalos „YouTube Creators” csatornáján a napokban bejelentette, hogy eltávolítja a dislike gombot a videók mellől. Vagyis a gomb marad, csak az tűnik el, hogy ez számban kifejezve mekkora mértékű. Utóbbit csak a videó feltöltői láthatják saját felhasználói fiókjukon belül.

A cég már egy ideje tesztelte a funkció elrejtését és arra jutottak, hogy igaz, hogy a legtöbb esetben segít dönteni a néző számára, hogy mit érdemes megnézni és mit nem, de nincs összefüggésben a nézettségek alakulásával. Erre viszont azért van szükség, hogy a Google csökkentse az alkotók elleni folyamatos támadásokat és kritikákat.


Forrás