Globálisan is elindult a Honor X8

honor

A kínai vállalat újabb okostelefont dobott piacra, ezúttal Honor X8 néven, ami már hivatalosan el is indult globálisan is. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

A Honor a Huawei-től való szétválás óta, mintha megtáltosodott volna, hiszen Kínában a legjobb gyártók között van már, valamint a többi piacon is növekedésnek indult. A napokban egy újabb okostelefont kezdtek el forgalmazni, Honor X8 néven.

A Honor X8 elsőként Szaúd-Arábiában debütált, ott március 24-től kapható a készülék durván 82.000 Ft-os áron, fekete, ezüst és kék színben. Arról még nincs hír, hogy megérkezhet-e az európai piacra a termék, de nincs semmi kizárva ezzel kapcsolatban.

Hardveresen egy nyolcmagos Snapdragon 680 4G processzor dolgozik a készülékben, ami mellé 6GB RAM és 128GB belső tárhely társul. Dizájnban hasonlít a kialakítás az új iPhone modellekre, hiszen a keret éles, a hátlap pedig nincs úgy lekerekítve. Maga a kamerarendszer a hátlapon egy négyzetben jelenik meg. Van egy 64 MP-es főkamera, egy 5 MP-es ultraszéles látószögű lencse, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő. A szelfi kamera felbontása pedig 16 MP-es lett.

Maga a kijelző nem egy csúcskategória, de ebben az árban ezt nem is lehet elvárni. A panel 6,7 colos, FHD+ felbontású és 90 Hz képfrissítésű IPS LCD. Az akkumulátorkapacitása sem a legnagyobb, hiszen itt 4000 mAh-ről beszélhetünk, amit egy 22,5W-os vezetékes töltővel tudunk feltölteni.


Forrás