Google: Ha nincs okosórákat gyártó céged, vegyél egyet

Külföldi hírportálok értesülései szerint a Google anyacége, az Alphabet Inc. tett egy ajánlatot a Fitbitre. A cél természetesen az, hogy a közeljövőben Google logóval szerelt viselhető eszközök kerüljenek a piacra.

A Google még csak bontogatja szárnyait az okostelefonos szegmensben, mondjuk nincs túl egyszerű dolga egy olyan gyártónak, aminek a készülékei csak 33 országban elérhetőek. A Pixel 4 széria két hete mutatkozott be, de hivatalosan csak a Google Store-ból lehet beszerezni a két mobilt. Az Alphabet persze nem csak mobilos vonalon akar versenyezni a nagyokkal, a cég termékpalettája elég széleskörű, de okosórát vagy fitnessz karkötőt még nem árulnak. Ha sikerülne a főként hordozható eszközökből profitáló, szintén amerikai székhelyű Fitbitet bekebelezni a keresőóriásnak, ez a probléma egyből megoldódna.

A Fitbit most küszköd a szegmensben egyre feltörekvő kínai gyártókkal, a Versa Lite nem igazán hozta a tőle elvártakat. Az augusztusban bemutatott Versa 2 eladásaival kapcsolatban pedig még nem érkeztek statisztikák. Valószínű napokon belül megtudjuk, hogy szerepelt eddig a legújabb okosórájuk a piacon, mivel a Fitbit november 6-án tervezi közzétenni harmadik negyedéves üzleti eredményeit. Az Alphabet tőkéje sok gondot megoldana, már csak az a kérdés, hogyan látják a jövőt a Fitbitnél. Az biztos, hogy a részvényesek most örülnek, mivel a hír hallatán a cég részvényárfolyama 27 százalékkal növekedett. Gyaníthatóan az elkövetkezendő hetekben megtudjuk lesz-e új tulajdonosa a Fitbitnek vagy marad minden a régiben.

FORRÁSreuters
MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.