Dizájnbeli változásokon esik át a Google Térkép

A Google hozzáadja a Google Térképhez is a Material You-t aminek köszönhetően kerekebb gombok lesznek a navigációs alkalmazásban.

crypto50

A Material You-t egyre több alkalmazásban találhatjuk meg, akár szeretjük vagy nem nagyon úgy néz ki, hogy belátható ideig velünk marad a dizájnelem. A Google Térkép például már szeptemberben elkezdte megkapni a Material You egyes elemeit, de most már szélesebb körben elterjedt a navigációs applikációban.

Szeptemberben még csak néhány felhasználó látta az íves navigációs gombokat, míg másoknál a hagyományos navigációs kapcsolók jelentek meg. Úgy tűnt, hogy egyetlen felhasználó sem rendelkezett mindkettővel, de ez a legújabb frissítéssel megváltozik.

google-terkep-3

Amint azt a Google News Telegram-csoport kiszúrta, mindkét UI-elem szélesebb körben elterjedt, bár egyelőre nincs dinamikus tematizálás. Remélhetőleg ez az elem is hamarosan megérkezik. A változásokat a Google Térkép v11.5.4-es verziójában találjuk, amit ha minél előbb szeretnénk telepíteni érdemes manuálisan végrehajtani a frissítést. Természetesen az első körben csak az Android operációs rendszert használó felhasználóknak érhető el a külsőt megváltoztató frissítés. Az iOS-t használóknak valószínűleg most is várniuk kell, azt egyelőre nem tudni, hogy náluk ez mennyi időt vesz majd igénybe, de nagy valószínűséggel meglesznek majd egy darabig a megváltoztatott gombok nélkül az Apple mobilok tulajdonosai.

Érdemes megjegyezni, hogy a frissítés elérhetősége régiótól függően az Anroidos mobilok esetében is változhat.