Hamarosan akár 20 perc alatt feltölthetjük a mobilunkat

Jelenleg a 65 W-os kábeles töltés a leggyorsabb a piacon, erre viszont csak néhány telefon képes. Csupán 38 perc kell neki ahhoz, hogy feltöltsön egy közel 4000 milliamperórás akkumulátort, de jövőre állítólag 20 perc lesz az új rekord.

Ha gyorstöltésről van szó akkor egyértelműen az Oppo a legjobb a piacon. A csúcsmobiljaiban megtalálható Super VOOC 2.0 maximum 65 W-ra képes, a legtöbb gyártó még csak labdába sem rúghat mellette. Az Oppo Ace 2, a Find X2 és a Find X2 Pro telefonokban található meg csak ez a technológia. Mind a három készülék közel 4000 milliamperórás teleppel rendelkezik, a gyártó közleménye szerint 30-38 percre van szükség a teljes töltöttség eléréséhez a fent felsorolt mobilok esetében.

Jövőre érkezik a következő generáció, a Super VOOC 3.0 már 80 W teljesítményre lesz képes, ami az elsődleges számítások szerint, 0-ról 100 százalékra 20 percet jelent. A weibo-n közzétett posztból túl sokat nem tudunk meg, nyilvánvalóan a csúcsmobilok kapják majd meg először a Super VOOC 3.0-at. Az Ace és a Find X sorozat következő tagjaira 2021 első felében számíthatunk, de addig nyilván fogunk róla még hallani, hogy halad a technológia fejlesztésével az Oppo.