Hazánkban is elérhető lesz a Huawei megfizethető 5G-s mobilja

A sima P40 Lite mellet most a Kirin 820 5G SoC-cal szerelt P40 Lite 5G is megérkezett hazánkba. A Huawei újdonsága július közepétől elérhető lesz elérhető Magyarországon, Galaktikus Ezüst színben.

A P40 Lite 5G 6,5 hüvelykes, 90 százalékos képernyő-test arányú, Huawei Punch FullView kijelzőjét 3D üveg borítja. A készülék hátlapi quad-kamerarendszere egy 64MP-es nagyfelbontású, egy 8MP-es ultraszéles látószögű, egy 2MP-es makro és egy 2MP-es bokeh – nagy mélységélességű fotókat készítő – lencse-renszerből áll. A 64MP-es főkamera az úgynevezett 4 az 1-ben pixel binnigre is képes, ami négy pixelt egy szuperpixellé állít össze a szenzorban, így jelentősen jobb fényérzékelő képességet biztosít.

A négykamerás rendszer az olyan egyedi Huawei videó-módokat is támogatja, mint például a Kettős Nézet Videó Mód, amellyel a felhasználók kreatív videókat készíthetnek, a 960fps lassítással a valós idő 1/32-jére lassíthatják le a történéseket, a time-lapse funkcióval pedig remekül szemléltethetik az idő múlását.

Az f/2.0 széles rekeszértékű lencsével ellátott készülék Szuper Éjjeli Szelfi módja fejlett algoritmusokkal optimalizálja a képek alanyát, a Multi-Frame Fusion funkció pedig a háttér színeit és a részleteit javítja fel. A képzajt a BM3D algoritmus szabályozza, így a készülék gyengén megvilágított körülmények között is tiszta képeket készít.

A 7 nm-es Kirin 820 5G processzornak köszönhetően az eszköz igazi 5G-élményt nyújt. A nyolcmagos CPU lehetővé teszi, hogy az SoC intelligensen és rugalmasan allokálja az erőforrásokat a különböző feladatok esetében, jól egyensúlyozva a teljesítmény és az energiahasználat között. Az AI-képességekért az NPU felel, az integrált Mali-G57 pedig a GPU Turboval közösen biztosítja az optimalizált játékélményt. Az integrált 5G-modemmel felszerelt készülék hatékony 5G kapcsolatot tesz lehetővé. Ehhez a 4000mAh-s akkumulátor egész napos üzemidőt, a 40W-os Huawei SzuperTöltés pedig biztonságos és hatékony energiaellátást biztosít.

Az innovatív eBook Mód a készüléket virtuális könyvvé alakítja. A Lebegő Ablak használatával pedig játék közben is gyorsan lehet válaszolni üzenetekre. A P40 Lite 5G oldalán 2 in 1 ujjlenyomatolvasó és bekapcsológomb található. A vékony káváknak köszönhetően a készülék 90,3 százalékos képernyő-test aránnyal rendelkezik, melyet kiegészít a kijelzőbe fúrt előlapi kamera.

Huawei P40 Lite 5G ár és elérhetőség

A Huawei P40 Lite 5G július közepétől Galaktikus Ezüst színben, feltöltőkártyás konstrukcióban bruttó 139 990 forintos ajánlott fogyasztói áron elérhető, elsőként a Vodafone kínálatában.