Hivatalos: Megszűnik a Google Stadia

A Google felhő alapú játék szolgáltatása hivatalosan is meg fog szűnni a következő év elején. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban, hogy mit kell tudni erről.

A Google Stadia még 2019 márciusában indult el, amit már a kezdetektől fogva sok kritika ért, mivel túl drágák voltak a játékok, valamint a felhasználók nem igazán érezhették magukénak a játékokat. Emellett a konkurencia is túl erősnek bizonyult, ugyanis a Microsoft, az Nvidia és az Amazon is rendelkezik saját megoldással.

Ennek ellenére a cég azt hangoztatta, hogy nincs gond a szolgáltatással, még akkor is, amikor bejelentették, hogy az egyik játékstúdió megszűnik és az alkalmazás vezetője elhagyta a vállalatot. A napokban viszont a cég hivatalosan is bejelentette, hogy 2023 január 18-án megszünteti a szolgáltatást.

Természetesen azt is kijelentették, hogy aki a Stadia áruházban vásárolt játékot, annak az összegét visszatérítik, emellett a Stadia kontrollerek árát is. Ezek a visszatérítések állítólag 2023 január közepéig mindenki számára megérkezik majd. A Google azt is mondta, hogy az eddigi technológiákat beépítik a YouTube és Google Play áruházba is, valamint a dolgozókat más részlegre helyezik át.


Forrás