A TENAA-nál járt a Mate 30 Lite és szinte minden kiderült róla 

huawei_mate_30_lite_dizájn_és_specifikációk.jpg

A Mate 30 Lite-ról idáig nem igazán lehetett sokat hallani. Akárcsak az előző években, a Mate széria Lite modellje most is előbb érkezhet mint a két nagytesó. Tavaly augusztusban jött a Mate 20 Lite és hasonló forgatókönyvre lehet számítani idén is.


Ami talán a legfontosabb, hogy a részletes specifikációk mellett kezdetleges vázlatot is kaptunk a Mate 30 Lite-ról. Az elődjéhez képest elég nagy frissítésen esik át a készülék. A kijelző mérete állítólag minimálisan csökkenni fog, egész pontosan 6,26 hüvelykes lesz. Emellett a felbontás változatlan, továbbra is 2340 x 1080 pixel marad. Középkategóriás mobil réven viszonylag vaskos kávák kerülnek a megjelenítò köré. A kiszivárgott kép alapján csupán egyetlen kamera található az előlapon, ez a forrás szerint 32 megapixeles, úgy tűnik a szenzorszigetet kameralyukra cseréli a Huawei.huawei_mate_30_lite_dizánj_és_specifikációk

A másik oldalon már négy kamerás beállításra lehet számítani. A hátlapi szenzorokról túl sokat nem tudtunk meg, a főmodul 48 megapixeles, ami mellé jönni fog egy 8 megapixeles másodlagos érzékelő. A másik két modul felbontása és szerepe egyelőre nem tisztázott. Az ujjlenyomat olvasó továbbra is a hátlapon van, ennek egyik oka, hogy a mobil AMOLED helyett IPS LCD technológiát használ.

Huawei Mate 30 Lite specifikációk

A Mate 30 Lite 2,2 GHz-es nyolcmagos processzorral fog érkezni. Valószínűleg ez a nemrég bemutatott új Kirin 810 lapka. A RAM mérete modelltől függően 6 vagy 8 GB lehet, a tárhely 64 GB-ról 128 GB-ra fog növekedni, de lesz 256 GB ROM-al szerelt modell is. Mindemellett még egy 256 GB-os microSD kártyával is tudunk bővíteni. A Mate 30 Lite egy nagyobb, 3900 milliamperórás akkumulátort kap és a TENAA listája szerint adott a gyorstöltés támogatás is, de erről tovább részletek nem derültek ki.

Gyárilag az Android 9 Pie fut a masinán, várhatóan a Huawei féle EMUI kezelőfelület legfrissebb 9.1-es verziójával. Az eszköz 156,1 × 73,9 × 8,3 milliméteres dimenziókkal rendelkezik és 178 grammot nyom. Színek tekintetében két modell várható, ezek a Magic Night Black és az Aurora fantázianevet kapták. Valószínűleg augusztus végén csendben felkerül majd a Mate 30 Lite a Huawei kínálatába, lesz egy rövid előrendelési időszak, majd szeptembertől válik elérhetővé a készülék.