Ezzel a dizájnnal jönnek a Xiaomi következő csúcsmobiljai

A Xiaomi várhatóan szeptember 15-én tart egy bemutató eseményt, amin leleplezésre kerül a Xiaomi 11T és a Xiaomi 11T Pro.

crypto50

A két készülék nevéből adódóan a Xiaomi Mi 10T és a Mi 10T Pro utódja lesz, de az új Xiaomi modellek esetében a Mi szócska már nincs benne a megnevezésben. Akárcsak tavaly, most is szinte ugyanazzal a dizájnnal érkezik a két készülék, külsőre kevés eltérés várható a mobilok között, de a specifikációk tekintetében már lesznek lényeges változások.

Teljesen lapos OLED kijelzőt kap a 11T és a 11T Pro is, az előlapi kamera a megjelenítő felső sávjának a közepére kerül, a képfrissítési frekvencia 120 Hz-es lesz. A készülékek jobb oldalára a hangerőszabályzó és a bekapcsológomb kerül, a biometrikus azonosító a képernyő helyett az utóbbiban kaphat helyet.

Xiaomi 11T

A képek alapján, a hátlapon mind a két modell esetében három-három kamera dolgozik majd. Ha hihetünk a pletykáknak a Pro verzió 108 megapixeles fő szenzorral ékezik, ezzel szemben a kistesó 64 megapixeles fő kamerát kap. Színek tekintetében egy brit kiskereskedői lista szerint Celestial Blue, Meteorit Gray és Moonlight White variánsokra lehet majd számítani.

A chipset terén vannak még kérdőjelek, egyes források Dimensity 1200 lapkát említenek, de jött olyan infó is, hogy a Xiaomi 11T Pro Snapdragon 888-at kaphat. Állítólag 8/128 és 8/256 GB-os modellek kerülnek majd forgalomba, az akkumulátor kapacitása 5000 milliamperóra és támogatott lesz a 120 W-os kábeles gyorstöltés. A bemutatót követően Kínában kerülhet elsőként kereskedelmi forgalomba a két eszköz, de később bemutatkoznak a nemzetközi piacon is.