Ingyenes Stadia Pro előfizetést kínál a Google

A Google most szeretne egy kis ízelítőt adni azoknak a felhasználóknak, akik még nem próbálták ki a Stadia Pro-t. Ezért több országban -köztük nálunk is- bevezették, hogy a Youtube Premium előfizetők most 3 hónapon keresztül teljesen ingyen használhatják a játékstreaming szolgáltatást. 

A Stadia egyik legnagyobb hátránya a konkurenciához képest, hogy nem játszhatunk a már korábban megvásárolt játékainkkal, hanem külön meg kell vennünk őket. Ha azt nézzük, hogy a Geforce Now esetében a legtöbb Steames játékunk gond nélkül használható, máris nem számít olyan ötletnek egy Stadia előfizetés hiába olcsóbb valamivel. Persze a Google mentségére legyen szólva, hogy több ingyenes játék is van a portfóliójukban. A játékstreaming lényege, hogy a felhasználó egy távoli szerveren futtatja a kiválasztott játékot, így nem kell olyan erős otthoni számítógéppel rendelkeznie. Egy minimális gépigény persze a Stadia-nál, a Geforce Now-nál és az Microsoft xCloud-nál is van, de a játékokat akár 4K felbontásban is futtathatjuk maximális grafikai beállítások mellett, amire egy gyengébb vassal nem lenne lehetőség.

Stadia Pro

A Google hivatalos oldalán a következőt írják az ingyenes Stadia Pro promócióról:

 • A három (3) hónapos Stadia Pro promóciós ajánlat csak magyarországi lakosok számára érhető el.
 • YouTube Premium-előfizetőnek vagy próbaidőszakos felhasználónak kell lenned (beleértve az egyéni, tanulói és családi csomag előfizetőit is).
 • Az ajánlat kizárólag azok számára érhető el, akiknek nincs aktív Stadia Pro-előfizetése, vagy korábban volt Stadia Pro-előfizetése.
 • Az ajánlat fiók létrehozása közben váltható be, illetve azok számára érhető el, akiknek már van Stadia-fiókjuk a stadia.com/pro oldalon.
 • Ha nem rendelkezel meglévő Stadia Pro-előfizetéssel, az ajánlat beváltása során lehetőséged lesz előfizetni a Stadia Pro szolgáltatására, az első három (3) hónapban díjmentesen. A regisztráció során meg kell adni egy érvényes fizetési módot, a három (3) hónap leteltéig azonban nem számítunk fel díjat, és bármikor lemondhatod a szolgáltatást. Amennyiben nem szeretnéd, hogy díjat számítsunk fel, a három (3) hónap letelte előtt le kell mondanod a szolgáltatást. Az előfizetésed kezelésével vagy lemondásával kapcsolatos további információkért látogass el a g.co/stadia/subscriptions oldalra.
 • A három (3) hónap letelte után a normál Stadia Pro-díj kerül felszámításra, amelynek összege jelenleg Magyarországon havi 2 990,00 Ft . A részben felhasznált számlázási időszakok után nem jár visszatérítés. A kiegészítő tartalmak után nem jár visszatérítés.
 • Ha lemondod a Stadia Pro-előfizetésedet, elveszíted a hozzáférést a Stadia Pro-előfizetéseddel igényelt játékokhoz, illetve minden olyan kiegészítő tartalomhoz is, amelyeket az adott játékokhoz vásároltál vagy igényeltél. A kiegészítő tartalmak után nem jár visszatérítés. A megvásárolt játékokhoz, illetve az adott játékokhoz megvásárolt kiegészítőkhöz való hozzáférést nem veszíted el.
 • Ha ismét előfizetsz a Stadia Pro szolgáltatására, a korábban megigényelt játékokhoz, illetve a korábban megvásárolt kiegészítő tartalmakhoz való hozzáférést visszaállítjuk.
 • Amennyiben egy adott játékhoz megvásároltál egy kiegészítőt, a kiegészítőhöz csak addig lesz hozzáférésed, amíg van hozzáférésed a játékhoz is.
 • Az ajánlat 2022. január 31-ig áll rendelkezésre és 2022. február 14-én közép-európai idő szerint 18:00 óráig, vagy a készlet erejéig kell beváltani. A Stadia fenntartja a jogot arra, hogy bármikor módosítsa vagy visszavonja az ajánlatot. Ha a Google úgy ítéli meg, hogy az ajánlatot visszaéléssel, bántalmazással vagy csalással összefüggésben használják, az ajánlat érvényét veszti.
 • Aktív Google-fiók és Stadia-regisztráció megléte szükséges. A Stadia használatára a Stadia Általános Szerződési Feltételek és a Stadia Adatvédelmi közleménye vonatkozik.
 • A promóció meghirdetője: Google Commerce Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland.

Ezek alapján tehát bármilyen Youtube Premium előfizetéssel szabadon kipróbálható a Stadia Pro. Ha neked nincs Youtube Premium-od az sem probléma, de ebben az esetben csak 1 hónapig tudod ingyen használni a Stadia-t.