Itt a HTC első kávamentes telefonja!

Kellett egy kicsi idő a HTC-nek, hogy a többi gyártóhoz hasonlóan bemutassa első kávamentes készülékét, melyet HTC U11 + néven ismerünk most meg.


A legújabb HTC csúcsmobil 6 hüvelykes 18 :9-es képarányú, 1440 x 2880 képpontos Super LCD 6 panellel érkezett, melyet Gorilla Glass 5 üveg védelmez. A kijelző kapcsán pedig kijelenthetjük, hogy ezúttal sem egy kicsi készüléket kaptunk a gyártótól. Ebből adódóan a mobil mérete 158,5 x 74,9 x 8,5 mm, súlya pedig 188 grammot nyom a mérlegen. A hardveres felépítés terén Snapdragon 835 rendszerchipet kapott a mobil, a rendszermemória pedig tároló függő, mivel a 64 gigabájtos kapacitással rendelkező variáns 4 GB RAM-al rendelkezik, a 128 GB-os pedig 6 GB memóriával szerezhető be. Természetesen a tárhelyet tudjuk tovább bővíteni micro sd kártya segítségével.

A hátoldalon 12 megapixeles UltraPixel 3 OIS kameramodult találunk, ami f/1,7 rekeszértékkel, UltraSpeed autófókusszal és kettős LED vakuval rendelkezik. Ezzel a kamerával 1080p minőségű videót 120 fps-el is tudunk rögzíteni, illetve a 4K minőségű videókat Hi-Res hangminőségben veszi fel a modell. Az előlapra 8 megapixeles kamerát kaptunk, ami egyébként 85 fokos látószögű és f/2.0 rekeszértékű.

A ház IP68 minősítést kapott, vagyis 1,5 méteres vízben 30 percig is bírja beázás nélkül, de azt azért kiemelték, hogy csak is édes vízben, mint azt tudjuk a sós víz egyik mobilnak sem tesz jót. A 3930 mAh-s telepet USB Type C csatlakozó segítségével tölthetjük, azonban ha már a csatlakozóknál járunk érdemes megemlíteni, hogy a 3,5 mm-es jack aljzat ezúttal is elmaradt, de valószínűleg ez már kezd megszokottá válni.

A modem Cat.15 LTE, ez pedig mobilhálózaton keresztül 800 MB letöltési és 150 megabájtos feltöltési sebességet jelent. Másrészről Bluetooth 5.0, a Wi-Fi 802.11ac, NFC, a GPS és a GLONASS található még meg az újdonságban. A telefon alapból Android 8.0 rendszerrel bonthatjuk ki mely az Oreo mellett a HTC saját kezelőfelületével rendelkezik. Az árazás terén 799 eurónál áll meg, ami persze hazánkban ennél biztosan több lesz. Három féle színben szerezhetjük majd be, ezek pedig a Translucent Black, Ceramic Black, Amazing Silver fantázianeveket kapták.