Január 10-én érkezik a Honor Magic V

honor-magic-v-cover

A Honor úgy tűnik, hogy erősen kezdi az évet, mivel megerősítette első összecsukható mobiljának a Honor Magic V-nek a megjelenését ami már a jövőhéten esedékes.

crypto50

A gyártó információi szerint a Honor Magic V január 10-én 11.30-kor (UTC) fog megjelenni Kínában. Az esemény természetesen online is nézhető lesz. Az összehajtható telefon a Galaxy Z Fold3-hoz hasonlóan vízszintesen lesz összecsukható. A promóciós képen láthatjuk, hogy a fedőlapos kijelzőn egy kameralyukban lesz a szelfi kamera. A hátlapon lévő szenzorok összesen három egységet foglalnak magukban. Emellett lesz még egy dual-LED vaku, valamint néhány fény- és PDAF szenzor is helyet kapott.

A Honor Magic V hivatalosan is megerősítést nyert, hogy az első Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-el szerelt összehajtható készülék lesz. Így a független márka első igazi 2022-es zászlóshajójaként is tekinthetünk majd rá. A pletykák szerint 66 wattos gyorstöltést fog támogatni és dobozából Android 12 rendszerrel bonthatjuk majd ki. A kínai bemutató miatt még nem esett szó a Google Mobile Services-ről. Ha a Magic V valamikor eljut a globális piacra, akkor biztosak lehetünk benne, hogy megkapja a GMS-t. Így teljes mértékben ki tudjuk majd használni az Android rendszer nyújtotta előnyöket. A Honor eddigi hozzáállását tekintve biztosan nem fog most kiderülni, hogy kínán kívül mikortól lesz elérhető. Ha a gyártó is úgy akarja akkor talán pár hónap múlva nálunk is megvásárolható lesz.  Arra már most mérget vehetünk, hogy biztosan mélyen a pénztárcánkba kell majd nyúlnunk, ha meg szeretnénk vásárolni.