Jól bírtra a strapát a ZTE Axon 20, de a kijelzőbe épített kamerával azért vannak gondok

zte

A világ első kijelzőbe épített szelfi kamerával szerelt mobilja már Európába is megérkezett. A ZTE Axon 20-nak vannak hibái, de Zack Nelson strapa tesztjét sikeresen teljesítette a készülék.

Mint a videóból is kiderült ez a technológia még nem teljesen kiforrott, de a ZTE legalább meglépte azt amit más cégek nem mertek, és piacra dobták az első ilyen mobilt. A kijelző alatt lévő szenzort nem éppen lehet láthatatlannak nevezni és a fotók minősége sem tökéletes, de az elkövetkezendő években biztosan sokat fog fejlődni még ez a technológia. Az Axon 20 átlagosan teljesített Zack tesztjén, a karcoknak ellenáll, de azért a keményebb felületekkel meggyűlik a baja. A ház egy része műanyag, ezért sérülékenyebb is. A hajlítást is sikeresen túléli a mobil és a nyílt láng sem okozott benne maradandó kárt.

Az Axon 20 5G-t még szeptember elején mutatta be az ZTE, a készülék első körben Kínában jelent meg, majd karácsony előtt globálisan is elérhetővé vált. Bár elsőre sokan azt gondolnák, hogy egy felsőkategóriás mobil az Axon 20, a motorháztető alatt lévő Snapdragon 765G rendszerchip nem éppen erről árulkodik. A 6,92 hüvelykes, Full HD+ felbontású OLED kijelző alatt nem csak a szelfi kamerát találjuk, az ujjlenyomat olvasó is ide került. Memóriakiosztás tekintetében 6/128, 8/128, 8/256 GB-os modellek közül lehet választani, és persze van 4G-s és 5G-s verzió is. A hátlapon négy darab kamera dolgozik, a főmodul egy 64 megapixeles egység, ami mellé jár még egy 8 megapixeles ultra széles látószögű lencse, továbbá egy 2 megapixeles makró, illetve egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelő. Az akkumulátor kapacitása 4220 milliamperóra és adott a 30W-os kábeles gyorstöltés.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.