Június 5-én érkezik az Oppo Reno 4 széria

Nagyjából fél évente jönnek az Oppo Reno sorozat legújabb tagjai, június 5-én debütál a Reno 4 és Reno 4 Pro, amik az elődmodellekhez hasonlóan a kínai gyártó középkategóriás termékportfólióját erősítik majd.

A Vodafone és az Oppo partnerkapcsolatának köszönhetően, akár hazánkban is találkozhatunk majd a Reno 4 és Reno 4 Pro modellekkel. A két 5G-s készülék bemutatója jövő héten lesz Kínában, az egyelőre nem tiszta, hogy a nemzetközi piacon mikor válnak majd elérhetővé. Specifikációk tekintetében szinte már mindent tudunk róluk és most néhány sajtófotó is érkezett, amiken közelebbről is megtekinthetjük az Oppo újdonságait.

Méretben közel azonos lesz a két eszköz, a Pro verzió esetében 6,55-ös képátlójú, a standard Reno 4-nél pedig 6,43 hüvelykes kijelzővel lehet kalkulálni. A képfrissítési frekvencia várhatóan 90 Hz, a panel felbontása pedig 1080 x 2400 pixel. A bal felső sarokban találjuk az előlapi kamerákat, a 32 megapixeles főszenzor mellé egyik modellnél egy 2 megapixeles mélységérzékelőt is kapunk. 

A hátlapon mindkét esetben három darab kamera dolgozik. A Reno 4 és a Reno 4 Pro is 48 megapixeles főszenzorral rendelkezik, utóbbinál viszont jár a főmodulhoz az OIS is. Sajnos nem csak ezen spórolt az Oppo, a Reno 4-nél ugyanis 8 és 2 megapixeles kamerákkal lesz teljes a hátlapi rendszer. Ezzel szemben a Pro verziónál a 48 megapixeles főérzékelő mellé 12 és 13 megapixeles szenzorok kerültek.

Ami jó hír, hogy a 4000 milliamperórás telep mindkét verzió esetében támogatni fogja a 65W-os gyorstöltést. A RAM/tárhely kombinációkról nem érkezett még hír, de a motorháztető alatt Snapdragon 765G rendszerchipet találunk a Reno 4 és a Reno 4 Pro-nál is.