Kamerában sokat fejlődik jövőre a Galaxy A széria

A megújult Galaxy A széria világszerte nagy népszerűségnek örvend. A második negyedévben Európában három Galaxy A sorozatú mobil is benne volt a Top 5-ben az eladások alapján. Ez főként annak köszönhető, hogy a Samsung mostanában jóval barátibb áron kínálja belépő- és középkategóriás készülékeit, mint korábban.

A Canalys jelentése szerint a Samsung továbbra is dominál az európai piacon, második negyedévben a Galaxy A50-ből adták el a legtöbb modellt, összesen 3,2 millió egység talált gazdára. A második helyre a Galaxy A40 került, ebből 2,2 millió kelt el. A Top 5-be bekerült még a Galaxy A20s is, az 1,9 milliós eladási darabszám a negyedik helyre volt elég. Az árcsökkentéssel a Samsung több lehetséges alternatívát is kínált az olcsóbb kínai gyártókkal szemben, mondjuk ez a cég bevételeire egy picit negatív hatással volt, de a felhasználók mindenképp jobban jártak.

Hatalmas kijelző, korrekt kamerák és hosszú üzemidő jellemzi leginkább a megújult Galaxy A szériát, és jövőre a legtöbb modell folytatást is kap. Már tudjuk, hogy következő évben biztosan jönni fog a Galaxy A21, A31, A41, A51, A61, A71, A81 és A91 is. Az utóbbi elődje még nincs piacon, de már többször lehetett hallani az A90-ről, ezt a mobilt mondjuk inkább már a felső kategóriába lehet sorolni, az 5G modem és a Snapdragon 855 lapka miatt.

A hónap elején a 2020-as Galaxy A széria készülékeinek nevei szivárogtak ki, most pedig egy elsődleges terv a mobilok kameráinak felbontásáról és konfigurációiról. Gondolom mondanom sem kell, hogy a forrás nem hivatalos, így a látottakat érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni. Jövőre állítólag többségben 3-4 modult találunk majd a Galaxy A készülékek hátlapján, 5 megapixeltől egészen 108 megapixelig. A portfólió elég széles lesz, valószínű mindenki megtalálja majd az igényinek leginkább megfelelő masinát. Az olcsóbb modelleknél, akárcsak idén, a főmodul mellé széles látószögű, illetve mélységszenzor társul. A Galaxy A51 lesz a vízválasztó, innentől már telefotó szenzort is kapunk, és néhány drágább eszköz ToF kamerával is rendelkezni fog.

A Galaxy A81 és Galaxy A91 úgy tűnik a napokban bemutatott ISOCELL Bright HMX nevű érzékelővel fog jönni, amivel akár 108 megapixeles képeket is lehetőségünk lesz készíteni, de a Samsung ígérete szerint a legjobb felvételeket 27 megapixeles felbontásban lehet majd lőni. Pontos megjelenési dátumokat még nem kaptunk, feltehetően az MWC-n debütálnak majd az első készülékek a 2020-as Galaxy A szériából.