Készül a Poco X5 5G okostelefon

poco-x4-pro-5g-cover

A kínai vállalat hamarosan bemutathatja a Poco X5 5G okostelefont, ami a napokban egy tanúsítványi bejegyzésben tűnt fel. Mutatjuk, hogy mit tudunk eddig a készülékről.

A Xiaomi almárkája a Poco leginkább azzal robbant be a köztudatba, hogy nagyon alacsony áron, csúcshardvert épített a készülékeibe.

A magas hardveres szint megmaradt, viszont a termékek árai kilőttek, így nem sok olyan dolog van, ami miatt vonzóak lehetnek ezek a készülékek, hiszen sok szinte teljesen megegyezik a Xiaomi név alatt futó termékekkel.

Ennek ellenére a cég nem áll le, folyamatosan dobja piacra az újabbnál újabb okostelefonokat. A Poco X4 5G okostelefon még az év elején jelent meg, itthon viszont nem került forgalomba a hivatalos forgalmazóknál. A napokban viszont egy tanúsítványban tűnt fel a Poco X5 5G okostelefon, ami hamarosan meg is jelenhet.

Az már kiderült, hogy támogatja a kétsávos Wi-Fi-t, a hátlapi kamerarendszer az utóbbi években megszokott módon téglalap alakú lesz, valamint az is kiderült, hogy az akkumulátor kapacitás 5000 mAh-es lehet, ami szinte biztosan hosszú üzemidőt fog kínálni. A forrás szerint szoftveresen alapból MIUI 14 fog futni a készüléken, ami valószínűleg Android 13-as alapokon fut.


Forrás