Két kamerával próbálta meg a lehetetlent a Google Pixel 4

A Pixel 4 futott egy kört a DxOMark-nál és nagy meglepetésre nem valami jó eredményeket produkált. Bár minden csak nézőpont kérdése, mert a még így is sikerült bekerülni a Top 10-be, ahol a készülékek többségének kétszer annyi szenzor van a hátlapján.


A Pixel 4-nek olyan mobilokat sikerült maga mögé utasítani az összesítésben, mint a Mate 20 Pro és a Xiaomi Mi 9. Légyegében az előző generációhoz képest van előrelépés, de a teszt szerint a Galaxy S10+, Honor 20 Pro, OnePlus 7 Pro, Huawei P30 Pro, Note 10 5G és a Mate 30 Pro mind jobbak kamerás vonalon a Pixel 4-nél. A DxOMark kiemelte, hogy több területen is észrevehető javulás és a nagyított felvételek minősége is láthatóan jobb lett.pixel-4-dxomark

Az ultraszéles látószögű szenzor és a ToF érzékelő hiánya miatt viszont a bokeh fotóknál rögtön hátrányba kerül a Pixel 4. Hiába a szoftveres varázslat, 3-4 kamerás rendszerekkel nem tud versenyre kelni. Az expozíció villámgyors, a színek élénkek, az autófókusz pontos, közeli és közepes távolságon is kitűnően végzi a dolgát. Közeli fotóknál viszont elvesznek a részletek, a bokeh nem működik jól és videós vonalon több gond is van.

A Google egyébként pont ma magyarázta meg, hogy miért marad ki a 60 fps-es 4K videórögzítési lehetőség a repertoárból. A keresőóriás szerint a felhasználók túlnyomó többsége Full HD-ban rögzít, a 4K-t kevesen használják.

4K-ban akár 4-500 MB-tot is foglalhat egy egy perces videó, az alap 64 GB-os tárhelyet tekintve pedig talán jobb is, hogy nem opció a 60 fps. A hivatalos közlemény alapján inkább a 1080p-s videók minőségére feküdtek rá a Google-nél.

Így fest most a DxOMark Top 10-es listája:dxomark-top-10