Két új Honor mobil a láthatáron

Két új Honor mobil járt a Kínai Hírközlési Hatóságnál és ennek köszönhetően a hardverspecifikációk egy részére is fény derült.

A Huawei tavaly év végén adta el a Honor márkát, azóta mint tudjuk megérkezett az “új vezetésű” Honor első telefonja is, a Honor V40 5G. Mivel még nincs kereskedelmi forgalomban így nem tudni, hogy fogyott eddig, de gyaníthatóan majd jobban fog mint mikor a Huawei volt a tulajdonos. Mert már elérhetők lennének a Google Szolgáltatások a Honor mobilokra a tulajdonos váltás miatt, de a V40 5G-n még nincsenek, mivel az csak Kínában kapható. Már az év végén megtudtuk, hogy több telefonnal is készül a Honor erre az évre, a V40 5G után úgy tűnik, hogy most két olcsóbb modellt dobnának piacra, legalábbis erről árulkodnak a legfrissebb hírek.

honor-hjc

MA Kínai Hírközlési Hatóságnál ugyanis feltűnt két új Honor mobil, melyek fantázianevét természetesen még nem tudjuk, csak a modellszámukat. Egyik a Honor HJC a másik pedig a Honor NZA “néven” fut jelenleg. Természetesen a TENAA-nak köszönhetően ezúttal is kiderült a hardverspecifikációk egy része. Ezek szerint a Honor HJC egy 20: 9-es képarányú 6,53 hüvelykes FHD+ felbontású AMOLED kijelzővel fog érkezni. A telefon bekapcsológombjában találjuk majd az ujjlenyomat olvasót, valamint azt 5G-s MediaTek Dimensity 800U processzor gondoskodik majd a számítások elvégzéséről. A készülék 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB-os tárolóval kerül majd forgalomba az elsődleges információk alapján. A kamerákkal kapcsolatban is érkezett hír, a hátlapon három modult fogunk találni, ezek 64+2+8 megapixelesek lesznek. Az előlapon pedig egy 16 megapixeles szelfikamerát helyezett egy a gyártó.

Ezzel még nem értünk az specifikációk végére, megtudtuk azt is, hogy egy 66 wattos gyorstöltéssel táplálható 3800 mAh-s akkumulátor lesz a telefonban. Mikor a TENAA-nál járt a készülék Android 10 rendszer volt rajta, de azért reméljük, hogy a bemutatóra már ez frissülni fog Android 11-re.

honor-nza

A Honor NZA-ról már nincs ilyen sok információ. A megjelenítő mérete 6,6 hüvelykes lesz, a felbontás HD+ és TFT kijelzőt kap a telefon. Egy nyolcmagos processzort találunk majd a motorháztető alatt, de ennek pontos neve még nem ismert, annyi azért kiderült róla, hogy egy 5G képes lapkáról van szó. Ami a memóriakiosztást illeti, 4 vagy 6 GB RAM-ot és 64 vagy 128 GB-os tárhelyet kapunk. Adott 3,5 milliméteres jack csatlakozó, MicroSD foglalat és az akkumulátor kapacitása 5000 mAh lesz.

Ugyan a megjelenéssel kapcsolatban eddig nem érkezett információ egyik mobil esetében sem, de nagy valószínűséggel tavasszal lerántják majd róluk a leplet.