Kiderült melyik a legnépszerűbb hajlítható mobil a piacon

A hajlítható mobilok piaca csak idén fog felpörögni, jönnek az olcsó alternatívák. A tavaly bemutatott Galaxy Fold és a Mate X nagyon drága lett és gyártási nehézségek miatt is jóval kevesebb készült belőlük, mint egy hagyományos okostelefonból. A Samsung és a Huawei mellett a Flexpai is próbálkozott, de túl nagy sikert nem könyvelhettek el a Royole-al.


Pont egy hónap van hátra a kagylómobilok dizájnját öröklő Galaxy Bloom bemutatójáig, ez a készülék már jóval megfizethetőbb lesz, mint a jelenleg piacon lévők. Elvileg jön a Mate X következő generációja is, gyaníthatóan az MWC-n debütál majd, bár egyelőre azonkívül, hogy Kirin 990 5G lesz benne sokat nem tudunk a készülékről. Ebben a hónapban a sokak által dicsért Motorola Razr is piacra kerül, ami valljuk be sokkal életképesebb külsővel jött, mint a Galaxy Fold vagy a Mate X.

Talán nem is véletlen, hogy a Samsung is ezen a vonalon próbálkozik tovább a Bloom-mal. Egyértelmű, hogy az árat is lentebb kell vinni, hiszen a többség nem engedhet meg magának egy több mint 2000 dolláros telefont, és ez jól látszik a Fold és a Mate X eladási mutatóin is. Azt már tudjuk, hogy a Fold-ból nagyjából 400-500 ezer darabot értékesítettek, ezt DJ Koh a Samsung mobilos részlegének feje árulta el. Most kiderült az is, hogy a Mate X mennyire volt kapós a felhasználók körében. A hivatalos adatok szerint 150-200 ezer egység talált gazdára belőle, tehát úgy tűnik, hogy ezt a csatát most a dél-koreaiak nyerték.galaxy-fold-cover

Azt azért fontos kiemelni, hogy a Mate X még csak Kínban kapható, ezzel szemben a Fold már a világ több országában is felkerült a boltok polcaira. Nálunk is beszerezhető a mobil, a hivatalos fogyasztói ára egész pontosan 694.990 Forint. Ennyit azért nem sokan áldoznak telefonra, főleg hazánkban, de a Galaxy Bloom ára már ennek állítólag “töredéke” lesz.

A pletykák szerint a Samsung következő hajítható mobiljáért kevesebb mint 1000 dollárt kérnek majd, külföldi források úgy tudják a Bloom ára 845 dollár körül alakul, ami átváltva kb. 250 ezer Forint. Ez mondjuk elég jól hangzik és ha minden rendben megy biztos több fogy majd belőle, mint a Fold-ból, de azért még ott van a Huawei is, nyilván most megpróbálnak még közelebb kerülni a Samsunghoz az eladásokban.