Kína inkább leállítaná a TikTok-ot mint, hogy az USA-nak adják

tiktok-cover-3

Kína szerint gyengeség lenne, ha a BitDance engedne az Egyesült Államok kormánya nyomásának, így fontolóra veszik az exportkorlátozás bevezetését.

A Huawei után Donald Trump a WeChat mellett a TikTok-ot is kiszemelte magának, majd ezt követően augusztusban aláírta az applikáció tiltását. Eszerint a fiatalok körében nagyon népszerű alkalmazás az Egyesült Államokban csak úgy működhet a jövőben, ha azt egy helyi vállalat “felügyeli” oly módon, hogy tulajdonjogot szerez felette. Korábban már lehetett hallani, hogy Microsoft érdeklődik a TikTok iránt, ebből adódóan már voltak is tárgyalásai a jelenlegi tulajdonos BitDance-el. Trump elnök szeptember 20-ig adott határidőt a TikTok-nak, eddig kell egy amerikai céggel az ügyletet befejeznie.

A napokban az újságírók a kínai külügyminisztert, Zhao Lijian-t kérdezték az esetről, aki elmondta, hogy Trump visszaél nemzetbiztonsági koncepciójával és így elnyomja a külföldi vállalatokat. Külföldi források szerint egyébként Pekingben úgy látják, hogy ha engednek Trumpnak az Kína gyengeségét jelenti. Ebből adódóan fontolóra veszik azt is, hogy technológiai exportkorlátozást vezetnének be, ezzel is késleltetnék a BitDance amerikai vállalattal való megállapodását. Ez pedig akár ahhoz is vezethet, hogy az USA-ban nem lesz elérhető az alkalmazás.

A Sensor Tower statisztikái alapján egyébként a TikTok augusztusi globális árbevétele a fentiek hatására nagyot csökkent az előző hónapokhoz képest. Bár még mindig nagyon népszerű az applikáció, az elemzés szerint 14%-kal csökkent a TikTok által hozott bevétel.

FORRÁSgizchina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.