Kiszivárogtak a Xiaomi új csúcsmobiljának specifikációi

A Mi Mix sorozat gyorsan népszerű lett a felhasználók körében, a teljes kijelzős kialakításnak köszönhetően. A széria első tagja 2016 novemberében startolt el, akkor futurisztikusnak számító kávamentes dizájnnal. A Mi Mix 2 már nem volt annyira szögletes, csiszolgattak az előző generáción, a dizájnelemek megmaradtak és erősebb hardvert kapott. A Mi Mix 3-nál az alsó kávát száműzte a Xiaomi, a mobilt csúszkás kialakítással jött, majd pár hónap elteltével érkezett az 5G képes modell.


Ahogy közeledünk az ősz felé, az új iPhone-ok mellett a Mi Mix széria következő tagja is debütálni fog. Elvétve már lehetett hallani a Mi Mix 4-ről, most pedig egy indiai webáruháznak köszönhetően a specifikációk listája is kiszivárgott. Nem nagy meglepetés, hogy a motorháztető alá a Qualcomm aktuális csúcslapkája kerül. Elvileg a Snapdragon 855 Plus lenne a soros, de a 2,84 GHz-es órajelből kiindulva ez a sima Snapdragon 855-nek tűnik.

A kép alapján 6 GB belső memória van az eszközben, nyilván lesz 8 és 12 GB RAM-al szerelt modell is. Egyébként a 6 GB is bőven elegendő a stabil működéshez. A tárhely mérete 128 GB, micro SD bővítési lehetőség nincs. A forrás szerint a kijelző 6,4 hüvelykes panel, 1440 x 3120 pixel felbontással és 537 ppi képpontsűrűséggel. Azt még nem tudni, hogy az előlapi kamera helyzetét miképp oldja meg a Xiaomi. Több megoldás is szóba jöhet. Bemutatták már a saját kijelzőbe rejtett kamerájukat, akár ez is belekerülhet a zászlóshajóba, de akár maradhat a szétcsúsztatható dizájn vagy dönthetnek a mechanikusan előugró modul mellett is. Az említett szenzor felbontása állítólag 32 megapixel.

A hátlapra egy 48 megapixeles és egy 16 megapixeles egység várható. Nincs kizárva továbbá egy harmadik szenzor sem, egyes pletykák szerint azonban a kínai cég csak két kamerát pakol hátulra. Ez mondjuk azért a felsőkategóriában elég kevésnek tűnik. Az akkumulátor kapacitása 4500 milliamperóra és minden bizonnyal támogatott lesz a gyors- és a vezetéknélküli töltés is. Jó esély van a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóra és az IP védettségre is. A Xiaomi Mi Mix 4 bemutatója valamikor szeptember közepén várható.