Videón a Xiaomi és az Oppo kijelző mögé rejtett előlapi kamerás mobilja

Már több nevesebb gyártótól hallhattuk, hogy céljuk az, hogy a kijelző minél több helyet kapjon készülékeiken, persze mindezt úgy, hogy a kávák szinte eltűnjenek, az elmúlt időszakban néhány ötletes megoldást is láthattunk, de talán a legérdekesebb csak most fog következni, ami nem más mint a kijelzőbe épített “láthatatlan” előlapi kamera.


Az egyre vékonyodó keretek szerepét a kijelzők körül a szenzorszigetek, a mechanikus kamerák és a különféle kameralyukak váltották fel. A Samsung már korábban elárulta, hogy gőzerővel dolgoznak azon, hogy az előlapi kamerát úgy integrálják a megjelenítőbe, hogy az csak szükség esetén legyen látható, tehát ha éppen olyan tevékenységet folytatunk amihez nincs szükség a kamerára akkor azt nem is látjuk. Az borítékolható volt, hogy nem csak a Samsung tervezget hasonló dolgot, hanem más cégek is. A Xiaomi már korábban is osztott meg prototípusairól videókat, emlékezzünk csak a hajlítható mobiljukra, amit azóta is várunk, de már ezzel egy időben közölték, nem szeretnék elsietni a piacra dobást. Valószínűleg azt várják, hogy a felhasználók miként fogadják a konkurencia hasonló készülékeit, ami ugye a Galaxy Fold-nál bukott egy kicsit mivel nem várt problémák léptek fel. A Huawei-nek pedig most kisebb gondja is nagyobb annál, hogy mikor dobja piacra a Mate X-et.

A Xiaomi-ra visszatérve ma egy újabb videót osztottak meg, ezen a gyártó első olyan telefonjának prototípusát láthatjuk, ami szemmel látható előlapi kamerával nem rendelkezik. A 14 másodperces videót elindítva két kis kör jelzi, hogy mit is kell néznünk. Mindkét oldalon hasonló megjelenésű telefont láthatunk, de rögtön szembe tűnhet, hogy a bal oldalin nincs szenzorsziget. Ezt követően a kamera alkalmazás nyílik meg, és a telefon kijelzőjén az előlapi kamerának köszönhetően feltűnik a hölgy aki bemutatja nekünk a készüléket. Ilyen rövid videóból ugyan sokat nem szűrhetünk le, de megállapítható, hogy a láthatatlan szelfi kamera jól működik.

Még a Xiaomi előtt az Oppo is hasonlót osztott meg, hozzájuk is közel áll, hogy prototípusaikról töltenek fel videókat, ennek köszönhetően tudjuk azt is, hogy már nekik is van a hajlítható telefonjuk. Twitter oldalukon tettek közzé egy 15 másodperces felvételt. Itt a telefon dizájnja nem látható mivel egy tokban helyezték el a készüléket, de a lényeg természetesen kivehető. A kamera applikációt megnyitva egy karika jelzi is, hogy hol található az előlapi kamera, ezt követően ennek helyén egy vaskosabb fekete sáv jelenik meg mint amit a Xiaomi-nál láthattunk, majd a kamera képe jelenik meg a képernyőn.

Arról nem esik szó, hogy melyik telefonba fog belekerülni a “láthatatlan” szelfi kamera, bár az Xiaomi-t és az Oppo-t ismerve elég nagy annak a valószínűsége, hogy még egy idén debütáló csúcsmobil megkapja ezt az újítást.

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.