LG Velvet: végre nem egy megszokott LG mobil

lg-velvet-cover

Az LG legújabb mobilja nagyon nyerő külsővel debütált, bár a picit túllőtt árazásból kifolyólag nem biztos, hogy úgy fog fogyni ahogy azt szeretnék.


Az LG legújabb mobiljának startja szép csendben történt meg, a kisebbik dél-koreai gyártó G szériáját váltó készülékét már a cég anyaországának lakosai előrendelhetik, de meg kell jegyezni egy kicsit borsos árat kapott. Az LG Velvet nem a megszokott LG féle dizájnt kapta, ugyan az előlap külleme nem mondható újdonságnak, de a hátlapon nem a mostanában “megszokott” arculatban találjuk a kamerákat. Az LG, a mobil kijelzőjének vékony káváit megfűszerezte egy 20.5:9-es képarányú 6,8 hüvelykes Full HD+ felbontású megjelenítővel. A kijelzőnek pedig az LG Cinema FullVision Dosplay nevet adták. A 16 megapixeles előlapi kamerának képernyő felső sávjában középen egy U alakú notch ad helyet.

A hátlapon egymás alatt és egymástól függetlenül rendezték el a modulokat. A főkamera 48 megapixeles, mellé kapunk egy 8 megapixeles ultra széles látót és egy 5 megapixeles mélységszenzort. Valamint az ékszakai fotózásnál kulcsfontosságú vakut sem hagyták le a mobilról, ami szintén a kamerák alatt helyezkedik el.

lg-velvet-1

Az LG Velvet belsejében fixen 8 GB RAM-ot és 128 GB-os UFS 2.1-es tárolót találunk, nincs másik választási opció sem a rendszermemória sem pedig a tárhely terén. Annyi szabadságot kapunk, hogy utóbbit egy akár 2 TB-os MicroSD kártyával tudjuk bővíteni. A számítások elvégzéséért Snapdragon 765G lapka felel, ami azt jelenti, hogy adott az 5G támogatás. Ugyan ennek a processzornak a teljesítményére még nem érkezett panasz, de 799 dollárért, vagyis átszámítva körülbelül 240 ezer forintért egy Snapdragon 865 is elférhetett volna a Velvet-ben.

lg-velvet-2

Az akkumulátor 4300 milliamperórás, támogatott a vezeték nélküli töltés is. Azt viszont nem tudjuk, hogy milyen sebességgel tudjuk tölteni a telepet. Jó hír, hogy IP68-as por és vízállóságot kapott a készülék, valamint megkapta a MIL-STD 810G minősítést is, ami azt is jelenti, hogy a mobil (elvileg) nem olyan könnyen törik össze ha leejtjük.

Egyelőre kérdéses, hogy itthon mikortól tudjuk majd beszerezni az LG újdonságát, de ha a dél-koreai árazásból indulunk ki nem biztos, hogy népszerű lesz itthon a Velvet főleg ha még a helyi adókkal megterhelik a fenti összeget.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.