Magyarországon is elérhető lesz a Xiaomi legújabb olcsósága a Mi A1

Ha nem éppen egy csúcskategóriás modellről van szó, a Xiaomi igen baráti árcédulával látja el készülékeit, ilyen a most bemutatott Mi A1 is.


Kevesebb, mint 229 dollár vagyis 60 ezer forint alatti összegért vásárolhatjuk meg a következő dupla kamerás készülékét a kínai cégnek. Az Újdelhiben bemutatott eszköz hardveresen is teljes mértékben megállja a helyét, mivel 4 GB rendszermemóriával rendelkezik. A processzor jelen esetben a Qualcomm 14 nanométeres 64 bites Snapdragon 625 lapkája, ami 8 darab 2.0 GHz órajelen működő Cortex A53 magból áll. A grafikus támogatást egy Adreno 505 GPU nyújtja, ami egy 5,5 hüvelykes Full HD felbontású megjelenítőn mutatkozik majd meg. A tároló 64 gigabájtos, de ha nem szeretnénk 2 sim kártyával használni az eszközt, akár egy 128 GB sd kártyával is bővíthetjük a háttértárat.

A előlapon 5 megapixeles kamera kapott helyet, hátul pedig két darab 12 megapixeles modul helyezkedik el kéttónusú LED vaku mellett. Manapság már alap felszerelés az ujjlenyomat olvasó is, tehát ezt sem hagyták ki a Mi A1-ből, ez utóbbit a hátlapon találhatjuk meg. Az akkumulátor 3080 milliamperórás, ezt az alul elhelyezkedő C típusú USB-n keresztül tudjuk feltölteni. Szeptember 12-től a világ 37 országában, köztük Magyarországon is elérhető lesz az újdonság, fekete, arany és rózsaszín kivitelben. Egyenlőre még csak Nougat rendszerrel csomagolhatjuk ki a dobozból az mobilt, de a gyártó megsúgta, hogy az elsők között lesz, ami jövőre Android O-re frissül.