Már mobilon is játszhatunk kedvenc konzol játékunkkal

Az Xperia mobilokon régóta elérhető PS4 Remote Play alkalmazás most végre megérkezett minden Android 5.0 vagy újabb rendszert futtató készülékre.


A Sony végül minden Androidos mobilra letölthetővé tette a PS4 Remote Play alkalmazást, ami eddig csak az Xperia telefonokon és márciustól az iOS futtató eszközökön volt elérhető. Az applikáció lényegében tükrözi a PS4 képét az általunk választott mobilra vagy táblagépre. A funkció eléréséhez frissíteni kell a PS4 firmware-jét a 7.0-ás verzióra és a két eszköznek egy WiFi-re kell csatlakoznia.

Azok a felhasználók, akiknek Android 10 vagy iOS 13 fut a készülékén, a jobb játékélmény érdekében mobiljukat Bluetooth-on keresztül össze tudják kapcsolni a DualShock 4 játékvezérlővel is, így nem a kijelzőt tapicskolva kell játszani. A Sony egyébként azt ajánlja, hogy az optimális eredmény elérése érdekében a konzolt kábellel csatlakoztassuk az internethez, így valamelyes lehet csökkenteni a válaszidőn.

Akit érdekel a dolog ezen a rövid videón megnézheti pontosan hogyan kell beállítani, ez mondjuk az iOS-hez van, de Androidon is szinte ugyanazok a lépések.