Már nem a Mate 30 Pro 5G-nek vannak a legjobb kamerái

mi-10-pro-dxo-cover

Egy jó darabig a Mate 30 Pro 5G uralta a DxOMark trónját, azonban most egy frissen bemutatott telefon leszorította a második helyre a Huawei csúcsmobilját.


Már volt árulkodó jele annak, hogy a ma bemutatott Xiaomi Mi 10 Pro kameráinak képessége kiemelkedő lehet a mobilpiacon. A Xiaomi folyamatosan szokott információkat megosztani az érkezőfélben lévő telefonjaival kapcsolatban. A héten a Xiaomi Group China elnöke Lu Weibing elárult el egy érdekességet, megtudtuk, hogy a Mi 10 Pro DxOMark eredménye sokakat meglep majd. Ez alapján már lehetett sejteni, hogy kamerás fronton nagyon erős lesz a készülék, a mai napon végül lerántották a leplet a Xiaomi Mi 10-ről és Mi 10 Pro-ról.

mi-10-pro-dxo-1

Természetesen a bemutató során eldicsekedték azt is, hogy mennyi pontot sikerült szereznie a Mi 10 Pro-nak a DxOMark tesztjén. A modell összpontszáma 124 lett, ami egyetlen ponttal több mint amit az eddigi csúcstartó, a Mate 30 Pro 5G tudhatott magáénak. Tehát a Xiaomi Mi 10 Pro érkezésével átvette az első helyez a DXoMark listáján. A Mate 30 Pro 5G a második helyre csúszott.

A dobogó legfelső fokán

A Xiaomi jelenlegi csúcsmobilja a Mi 10 Pro egy 20 megapixeles f/2.0 rekeszértékű előlapi kamerát kapott. A hátlapján pedig négy modul helyezkedik el. A főkamera 108 megapixeles, f/1.7 rekeszértékkel. Az optikai képstabilizátorral ellátott modul pixel binninggel dogozik, így kiváló minőségű 27 megapixeles állóképeket tudunk vele lőni. Ezen kívül van még egy 12 megapixeles f/2-es rekeszértékű teleobjektív, ami 10x-es hybrid és 50x-es digitális zoomra képes. Valamint egy 8 megapixeles telefotó szenzor és egy ultra széles látószögű kamera, ennek felbontása 20 megapixel, rekeszértéke pedig f/2.2-es.

Vélemény

A DXoMark honlapján részletes tesztet olvashatunk a Mi 10 Pro kameráit illetően. Elárulták, hogy egy ilyen teszt során több mint 1600 képet készítenek az adott mobiltelefonnal. Illetve több mint 2 órányi videóanyagot rögzítenek. Megjegyezték, hogy a Mi 10 Pro által készített képek nagyon hasonlóak ahhoz mint amit a CC9 Pro Premium Edition-al (vagy a Mi Note 10 Pro-val) készítettek. Viszont a Mi 10 pro-ban lévő Snapdragon 865 lapkának köszönhetően sokkal kifinomultabb lett a kamerarendszer. Élesebbek a sarkok, javult az éjszakai mód képminősége és a textúra megjelenítés is.

mi-10-pro-dxo-2

Az még kérdéses, hogy a Mi 10 Pro meddig tudja majd megtartani ezt a helyet magának. Az elkövetkezendő hetekben a konkurencia is előáll pár újdonsággal és még a Samsung Galaxy S20 Ultra sem járt a DXoMark-nál.

Mi 10 és Mi 10 Pro: Befutottak a Xiaomi új csúcsmobiljai

FORRÁSdxomark
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.