MediaTek processzorral érkezhet a OnePlus Nord 2

oneplus-nord-cover

A pletykák szerint a MediaTek Dimensity 1200 processzorát fogja használni a OnePlus Nord 2, amelynek megjelenése a második negyedévre várható.

Míg a OnePlus nagy erőkkel dolgozik a márciusra tervezett eszközök megjelenésén, a legújabb pletykák szerint az középkategóriás készülékét a Nord 2-t valószínűleg az év második felében fogja piacra dobni. Várhatóan hamarabb, mint a sima Nord-ot az előző évben, hiszen akkor egészen a harmadik negyedévig kellett várnunk.

A legújabb kiszivárogtatott információk alapján a Nord 2 az 5G képes MediaTek Dimensity 1200 processzorával fog ékezni.

Ez a chip jóval erősebb, mint az előző generációban található lapka. Úgy tűnik a OnePlus is lecseréli a Qualcomm-ot legalábbis a középkategóriában, ami nem is annyira meglepő, hiszen a MediaTek jóval olcsóbban dolgozik. A MediaTek lassan, de biztosan egyre több készülékben lesz megtalálható. A teljesség igénye nélkül a Xiaomi, Oppo, Vivo is használja a cég chipjeit és most a OnePlus is csatlakozik hozzájuk.

Nyilván sokan örülnének egy Dimensity 1200 chipset-tel szerelt Nord 2-nek. A fenti infót elég erősen ajánlott pletykaszinten kezelni, hiszen a Dimensity 1200 a MediaTek jelenleg legerősebb lapkája, egy Nord 2-höz hasonló középkategóriás mobilban nem valószínű, hogy találkozunk majd vele.