Megjelenési dátumot kapott a Red Magic 5S

A napokban eléggé megszaporodtak a hírek a Red Magic 5S-sel kapcsolatban, mivel az első Snapdragon 865+-szal szerelt gamer mobilok holnap érkeznek sejthető volt, hogy a nubia újdonságára sem kell majd sokat várni. A kínai cég most weibo oldalán tette közzé a bemutató hivatalos időpontját.

A vártnál több vonalon is fejlődik az 5S a márciusban bemutatott Red Magic 5G-hez képest. Főként a motorháztető alatt kell majd keresni a lényegesebb változásokat, a chipset Snapdragon 865+, ami mellé LPDDR5 RAM-ot és UFS 3.1-es tárolót pakolt a nubia. Ezüstbetétes hűtőrendszer tartja majd hűvösen az eszközt, és a jobb oldalt található vállgombok érintésérzékenységét 320 Hz-re növelték.

Vadonatúj kiegészítőket is lehet majd venni a mobil mellé, ilyen például a Wind Winding Magic Box, ez segít a jobb hőelvezetésben és mellette egy 3,5 milliméteres jack kimenetet, valamint egy USB C portot is tartalmaz. Az aktív hűtés továbbra is megmarad, maximum 15.000 fordulatot lehet majd kihozni az apró kis ventilátorból, ami mellé kapunk egy jókora ezüstbetétet hőszigetelő rézfóliával kombinálva. A július 28-án érkező Red Magic 5S a ROG Phone 3-mal és a Lenovo Legion Phone-nal próbálja majd meg felvenni a versenyt és az egyik ütőkártyája a baráti árcédula lehet.

A többi Red Magic készülékhez hasonlóan a nemzetközi piacon is megvásárolható lesz majd az újdonság. Ezzel kapcsolatban pontos dátumot még nem kaptunk, de ha nem változtat az eddigi forgatókönyvön a nubia akkor még a nyáron Európában is forgalomba kerülhet az eszköz.