Megjelent a Honor első hajlítható kijelzős okostelefonja

honor

Ahogy azt megírtuk nektek, a Honor is készül saját hajlítható kijelzős okostelefon megoldással, amit be is mutattak a napokban, mi pedig mutatjuk, hogy mit kell tudni róla.

crypto50

A Honor hajlítható kijelzős okostelefonja Honor Magic V néven debütált, aminek az értékesítése január 18-án kezdődhet meg Kínában, mai árfolyamon számítva durván 500.000 Ft-os áron. Az 512 GB tárhelyes készülék pedig, a mai árfolyamon számítva 545.000 Ft-ért szerezhető majd be.

Persze Kínán kívül ennél jóval magasabb árakra kell majd számítani, viszont a márka még nem döntötte el, hogy más piacon is kiadják-e majd a terméket.

Specifikációk

Az okostelefon nagyon hasonlít a Samsung Galaxy Z Fold 3 okostelefonra, hiszen itt is két kijelzőt kapunk. Az első kijelző egy 6,45 colos FHD+ felbontású és 120 Hz képfrissítésű OLED panel, a fő kijelző pedig egy 7,9 colos FHD+ felbontású és 90 Hz képfrissítésű OLED panel.

honor

A készülék elején is és a belső kijelzőn is egy 42 MP-es szelfi kamerát helyeztek el, amivel remek szelfiket lehet készíteni. A hátlapon összesen három kamera kapott helyet. Egy 50 MP-es főkamera, egy 50 MP-es széles látószögű és egy 50 MP-es ultraszéles látószögű lencse. Videózni maximum 4K 60 fps-ben lehet, a szelfi kameránál pedig 4K 30 fps-ben.

Snapdragon 8Gen1

Hardveresen a legújabb generációs Snapdragon 8Gen1 SoC dolgozik a készülékben 12 GB RAM és 256GB vagy 512 GB belső tárhely mellett. Utóbbi fix, nem bővíthető tovább. Szoftveresen Android 12 alapokon Magic UI 6-os rendszert kapunk, természetesen Google szolgáltatásokkal.

66W-os töltés

Az akkumulátor kapacitása 4750 mAh-es, amit egy 66W-os gyorstöltővel tudunk feltölteni, emellett a készülék képes fordított töltésre is 5W-al. A vezeték nélküli töltés sajnos kimaradt. IP védettséget sem kapunk, ez megmarad a Samsung Galaxy Z szériás mobiltelefonok sajátossága. Sztereó hangzás az adott a terméknél, de 3,5 mm-es Jack csatlakozó már itt sem található meg. Jónak ígérkezik a termék, kérdéses mennyire tudja majd felvenni a versenyt a Samsung csúcskészülékeivel.


Forrás