Megjelent a Snapdragon 8Gen2 SoC

Az amerikai vállalat néhány napja hivatalosan is bemutatta a Snapdragon 8Gen2 SoC processzort, mi pedig mutatjuk, hogy mit lehet tudni a termékről.

Idén sem mondhatjuk, hogy unalmasan telt el a processzorok piacán az év, hiszen több gyártó rengeteg lapkát mutatott be, köztük a Qualcomm is, akik teljesen lecserélték a középkategóriás felhozatalukat, emellett a prémium szegmensbe is már a második lapkát mutatták be, csak az idén.

Eddig a Sandragon 8Gen1+ volt a legerősebb kivitel a piacon az androidos mezőnyben, a napokban viszont megjelent a Snapdragon 8Gen2 SoC is, ami a következő évben megjelenő csúcskészülékekben fog szerepet kapni.

A termék 4nm-es eljárással készül, csak úgy, mint az előd termék. Az új CPU-nak köszönhetően 35%-kal nagyobb teljesítményre képes az újdonság, valamint a hatékonyság is 40%-al javult.

Az új lapka hamarosan bemutatkozhat az első telefonban, ugyanis már rengeteg szivárgást hallottunk arról, hogy még az idén több készülék is meg fogja kapni a lapkát. Köztük lesz a Xiaomi is, akik heteken belül bemutathatja a Xiaomi 13 sorozatot, amikben szerepet fog kapni majd a Snapdragon 8Gen2 SoC.


Forrás