Megmutatta az új csúcsmobilját a Google

A napokban már láthattunk renderképet a Pixel 4-ről, de a forrás nem volt hivatalos. Most viszont a Google is posztolt az új készülékről, saját Twitter oldalán, mondjuk csak a hátlapról érkezett felvétel, a teljes dizájnt azért még homály fedi.


Úgy tűnik a hátlapra valóban egy hatalmas négyzet alakú kamerasziget fog kerülni, amiben két modult találunk majd. A legtöbb gyártó már 3-4 kamerát pakol a csúcsmobiljai hátlapjára, de a Google-t nem kell félteni ők kevesebb modulból is ki tudnak hozni többet mint a konkurencia. Nincs kizárva egyébként, hogy trollkodik a keresőóriás, azért egyik cég sem szokott így önként posztolni az új csúcsmobiljáról, pláne ennyi idővel a bemutató előtt.

A hátlap ezúttal egyszínű lehet és ha minden igaz üvegből készül, szakítanának a korábbi tendenciával. Az alsó részen a Google logója, felül a kamerák, LED vaku és néhány szenzor, teljesen letisztult minimalista külső. Ujjlenyomat olvasó nincs, valószínűleg már a kijelzőben kell majd keresni. A motorháztető alá Snapdragon 855 lapka kerül, ami mellé 6-8 GB belső memóriára és 128 GB tárhelyre lehet számítani. A kamerákról nem érkezett infó és a kijelző méretével és felbontásával kapcsolatban sem tudtunk meg semmit. Kérdés még az is, hogy az előlapi kamerát miként oldja majd meg a Google, lehet a Galaxy S10 szériához hasonlóan a kameralyukas megoldást választják.

Ben Geskin-től is érkezett egy kép, ezen pont az előlapot láthatjuk, túlzás lenne azt mondani, hogy jól néz ki, reméljük nem ezt válasszák majd a Google-nél. Gondolom nem örülnének ha megismétlődne a tavalyi forgatókönyv, akkor több ismert médium is valamilyen módon kapott egy jóakarótól Pixel 3-at, így a bemutató előtt előzetesen minden kiszivárgott és rengeteg képet is láthattunk. Talán ezzel a lépéssel szeretné most a Google elkerülni ezt és inkább saját csatornáikon szórják az információmorzsákat az újdonságokról.