Megmutatta erejét a Honor hamarosan érkező csúcsmobilja

A Geekbench-nek és a Kínai Hírközlési hatóságnak köszönhetően több fontos információt is megtudtunk a hamarosan bemutatkozó Honor 30 és Honor 30 Pro mobilokról.


Még bő egy hetünk van a Honor 30 és Honor 30 Pro érkezésérig, ebből adódóan pedig nem lepődünk meg azon, hogy elkezdtek szivárogni az információk a két készülékről. Mint tudjuk április 15-én leplezi le őket a Honor, most a Pro változat fel is bukkant a Geekbech-nél. A benchmark applikáció adatlapjának köszönhetően megerősítést nyert az a feltételezés, hogy Kirin 990 5G processzor lesz a Honor 30 Pro-ban. Az Android 10 rendszer nem mondható meglepőnek, de nagy valószínűséggel Google szolgáltatások nélkül jön majd a mobil. A teszt során egyébként 3.876 pontot szerzett a Honor 30 Pro az egymagos megmérettetés alkalmával. A többmagos tesztet pedig 12.571 ponttal zárta. A fentieken kívül már tudjuk azt is, hogy egy 50 megapixeles főkamera kerül a Honor 30 Pro hátlapjára.

honor-30-pro-geek-1

Közben a Honor 30-ról is érkeztek információk, ezt a TENAA-nak (Kínai Hírközlési hatóságnak) köszönhetjük. A korábbi pletykákkal ellentétben nem Kirin 990 processzor kerül bele, hanem egy újonnan bemutatott lapkával fog debütálni. Ez a Kirin 985 névre fog hallgatni ami teljesítményben valahol a Kirin 990 és a Kirin 820 közé sorolható. A TENAA megerősítette azt is, hogy mindkét telefon Full HD+ felbontású 6,57 hüvelykes OLED kijelzővel és 3900 mAh-s akkumulátorral fog érkezni. Ezen kívül az 5G támogatás is egy közös pont a két készülék között. A memóriakiosztást tekintve a Honor 30 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB-os tárolóval kerül fel a boltok polcaira. A Honor 30 Pro-t illetően pedig azt tudtuk meg, hogy ugyan a tároló kapacitása itt is 128 vagy 256 GB-os lehet, de 12 GB RAM-mal is be tudjuk majd szerezni. Az árral kapcsolatban még nem érkezett információ, de az elkövetkezendő napokban biztosan erről is fogunk hallani.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.