Megvan, hogy ki léphet a Samsung élére

A Samsung elnökének halálát követően a társaság élére Lee Jae-Yong kerülhet. Bár már elismerték a vállalat tényleges vezetőjeként, és minden fontos döntést meghozott, most hivatalosan megkapja a pozíciót.

Lee Kun-Hee 78 évesen hunyt el, több mint hat évvel azután, hogy szívrohamot kapott. Most az ifjabb Lee az egyetlen, aki Dél-Korea legnagyobb vállalatánál még nem vette át az elnök címét. Nyilvánvalóan azon a véleményen volt, hogy nem illik betölteni a pozíciót, amíg az apja életben van. Korábban Lee Kun-Hee 20 nappal apja halála után vette át a stafétát, és elnöki posztot vállalt.

Lehet, hogy Lee Jae-Yong egyelőre nem tudja megszerezni a Samsung elnökének címét, hiszen bíróság elé állították, mert állítólag a Cheil Industries és a Samsung C&T egyesülését előidézte, valamint könyvelési csalásokban és részvények manipulálásában vett részt. A múlt hónapban vád alá helyezték, és olyan vesztegetéssel is vádolták, amely Park Geun-Hye dél-koreai exelnök menesztéséhez vezetett.

Az 52 éves Samsung örökös megkapná Lee Kun-Hee személyes vagyonának egy részét is, amely feltételezések szerint 21 milliárd dollár körül van. Neki és két nővérének azonban rekordmagas örökösödési adót kell fizetnie a dél-koreai törvények szerint. Lee Jae-Yong szintén hiányzott az ügy újratárgyalásáról, mivel részt kellett vennie apja temetésén.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.