Minimalista dizájnnal hódítana az LG új mobilja

Az LG idén teljesen átalakul, megszűnik a G széria és a kisebbik dél-koreai gyártónak csak egy felsőkategóriás sorozata lesz. Persze nem maradunk új LG mobilok nélkül, első körben érkezik a Velvet, ami a gyártó nagy megújulás utáni első mobilja.

Felső-középkategóriás készülékkel nyit új korszakot a mobilos üzletágban az LG. A Velvet-ről már elég sokat lehetett hallani az elmúlt napokban és most befutott egy kedvcsináló videó is, ami a májusban érkező újdonság minimalista dizájnját hivatott szemléltetni.

Nagyon nem titkolózott az LG a Velvet-tel kapcsolatban, hiszen a közzétett képkockákból gyakorlatilag minden kiderül a telefonról. A kijelző felső sávjában egy vízcsepp alakú szenzorsziget nyúlik bele a képernyőbe, az ad helyet az előlapi kamerának. A két oldalon alig láthatóak a képernyőt körülölelő kávák, lent és fent már valamivel vastagabb a keret.

A hátlapon egy érdekes kamera elrendezés található, a Raindrop névre keresztelt rendszer egy zuhanó esőcseppet imitál, a három modulról viszont egyelőre semmit nem tudunk. Az LG logón kívül semmilyen felesleges felírat nincs ezen a oldalon.

Annyit megerősített a gyártó, hogy a rendszerchip Snapdragon 765 lesz, ebből adódóan 5G hálózatokra is tudunk majd csatlakozni. A bemutatót pedig május 15-én tartják.