Mit is tud a HiSilicon Kirin 710 lapka?

írta: odinsann

A Huawei Nova 3i-vel a gyártó legújabb házon belül fejlesztett Kirin 710 processzora is megérkezett.


Már korábban lehetett hallani azt a pletykát, hogy a Nova 3i lesz az első Huawei készülék amiben az új Kirin 710 rendszerchip kap helyet. A most bemutatott CPU elődje a Kirin 659 volt, de az elmúlt időszakban már elvesztette versenyképességét a konkurenciával szemben. Annak ellenére, hogy a versenytárs Qualcomm Snapdragon 710 chipje 10 nanométeres gyártástechnológiával készült, a Kirin 710 a 12 nanométeres technológiát használja.

A Huawei információi szerint az elődhöz képest 75%-al nagyobb az egymagos teljesítmény, a többmagos szálon pedig 68%-os növekedést értek el. A Kirin 710-ben négy darab 2,2 GHz órajelű Cortex-A73 és négy 1,7 GHz-es Cortex-A53 mag kapott helyet, a GPU pedig 1,3-szor gyorsabb mint a Kirin 659-ben.

Mindezek mellett a DSP-t és az ISP-t is továbbfejlesztették, valamint különösen alacsony fényviszonyok mellett jelentősen javult a kamera a képminősége is. A SoC képes a jelenet felismerésre és az arcfelismerést is támogatja.

Sajnos a processzorról más egyéb információt még nem hoztak nyilvánosságra, amint újabb részletek derülnek ki a Kirin 710-ről frissítjük bejegyzésünket.

forrás: gizmochina